Budafokon lépett pályára a Szpari a bajnokság következő fordulójában. Nyíregyházáról is szép számban érkeztek szurkolók, remek volt a hangulat. 

BMTE - Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-2)

Budapest, Promontor utca 500 néző

Jv: Móri Tamás(Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)

BMTE: Gundel-Takács – Pintér Á.(Czérna a szünetben) Lorentz, Kalmár O. ,Nándori, Nagy G.,Fekete(Bíró 61.(Németh 90.),  Kovács D, (Horváth 90.) Oláh B., Csonka, Zsóri D. (Vasvári 81.)

Vezetőedző: Dajka László

Nyíregyháza: Dala - Alaxai, Baki, Gengeliczki, Vida (Farkas 30.), Toma (Sigér 58.), Kesztyűs, Nagy B.(Herjeczki 77.), Nagy D. Gresó (Kovácsréti 58.), Novák ( Beke 58.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

1. perc A hazai csapat kezdte a találkozót. 

3. perc Novák indult a jobb oldalon, 15 méterről lőtt, Gundel-Takács védett. 

5. perc Nagy B. elől mentettek szögletre, majd a sarokrúgás után BMTE kontra indult, szöglet a másik oldalon is melynek végén Nagy G. lőtt fölé. 

8. perc BÜNTETŐ. Vida lába akadt össze futás közben a 16-os sarkánál Kovácséval, 11-es. Kovács Dávid balra lőtt büntetőjét viszont bravúrosan kivédte Dala Martin!  

18. perc GÓÓÓL! Novák tört be szép cselekkel a 16-oson belülre, végül szögletre mentettek a védők. Nagy Dominik sarokrúgására Baki Ákos érkezett jól középen, és a kapuba lőtt, 0-1. A gólöröm után Baki sárgát kapott, mert kifutott a Szpari szurkolóihoz. 

24. perc Toma ment el veszélyese, visszapassza után Gresó lőtt 10 méterről, blokkolták, de mintha kezet ért volna a labda.

25. Nagy B. beadása után Vida fejelt, de nem volt veszélyes. 

27. perc  Kesztyűs beadása után Tomát felrúgta Nagy G., 11-es! Nagy sárgát kapott. A büntetőt Nagy Dominik lőtte, ezt Gundel Takács fogta meg. A kimaradt büntető után jött a szöglet Nagy Dominiktól, és ezúttal Gresó Mátyás érkezett jól, 0-2.

29. perc Egy visszagurított labdára Kovács érkezett, aki a jobb alsóba gurította a labdát, 1-2. 

30. perc Nagy Dominikot rúgta meg Nagy G., és megkapta második sárgáját, így emberhátrányba került a hazai csapat.

40. perc Nagy D. szép cselekkel indult, a 16-osnál buktatták. A szabadrúgást Toma fölé bombázta. 

45. perc Kesztyűs bombázta kapura a labdát 18 méterről, nagyot védett a hazai kapus. 

45+1. perc Gresó kapott sárgát. A szabadrúgás után balról érkezett a beadás Kalmártól, Zsóri pedig a kapuba ollózott kapásból, 2-2. 

Vége az első félidőnek. 

50. perc Toma kapott sárga lapot. 

52.perc Lorentz ment el erőszakosan a bal oldalon, beadása után Czérna lövését blokkolták a mieink. 

59. perc Beke indította a középen kilép Nagy Dominikot, de Gundel-Takács nagyot mentett. 

62. perc Szpari szöglet után Sigér lőtt mellé. 

67. perc Nagy heyzet, Kovácsréti beadása után Beke fejelt, Gundel-Takács kitolta a léc alá tartó labdát. 

75. perc Végig a Nyíregyháza támad, beszorult a BMTE, de a kontráik nem veszélytelenek. Az egyik ilyennél Zsóri elől mentett Farkas.  

79. perc Kovácsréti beadása után a léc alá tartó labdát tolta ki a hazai kapus. 

83. perc Nagy Dominik szabadrúgása után egy hazai fejről pattant veszélyesen szögletre a labda. A sarokrúgás után Sigér bombázott kapásból mellé. 

89. perc Nagy D. kapott sárga lapot. 

91. perc Vezet a Budafok. Egy tisztázás után Oláh mellre vette a labdát, majd 16 méterről a kapuba lőtt, 3-2. 

92. perc KAPUFA. Egy kipattanóra Kovácsréti érkezett, hatalmas erővel a felső lécet találta el, majd a gólvonalra pattant a labda, a játékvezető szerint nem volt bent. 

Vége a meccsnek, megszakadt a Szpari veretlenségi sorozata. 

Tímár Krisztián : - Ma nem azt a csapatot láttuk, mely kiharcolta, hogy az élen álljon a tabellán, több gyenge teljesítmény volt ma. Kihagytunk egy büntetőt, vezettünk, emberelőnyben voltunk, de nem sikerült nyerni. Ígérem, hogy visszatérünk a győztes útra!  Sajnálom a szurkolóinkat, mert szép számban eljöttek, de nem olyan teljesítményt nyújtottunk, mint amit megszokhattak.

Dajka László: - A szívünk miatt ma megérdemeltük a győzelmet. Két hete dolgozunk együtt, reméltem, hogy már korábban javulást láthatok. Mentünk, daráltunk, nem adtuk fel az utolsó pillanatig, ezért megérdemelten nyertünk. Szabolcsi kötődésem miatt szurkolok a Szparinak, hogy kerüljön fel az NB-I-be.

Vissza