Végig harcban állt az aranyéremért a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U16-os csapata. Bár meg kellett elégedni a második hellyel, nagyon sikeres szezont tudhat a háta mögött az együttes. Pedig Szatke Zoltán együttesénél több változás is volt.

- Két ígéretes játékosunk az őszi szezonban nyújtott teljesítményük alapján felkerült az U17-es csapatunk keretébe, ahol folyamatosan játszottak is. Az U15-ös korosztálytól Herczku Alex belső védő került fel hozzánk érdemei miatt. Így lett végleges a keretünk. A hét hetes téli felkészülésünket januárban kezdtük, de a szünetben is voltak bőven feladataink: december 09-én kezdődött a megyei U17-es futsal terem bajnokság ahol mi szerepeltünk. A sorozat meccsei (11 mérkőzés), belenyúltak a felkészülésünk időszakába, ami okozott némi fejfájást. Sőt, a 4-es döntőt (három mérkőzés) már a bajnokság közben, március 27-én kellett lejátszani. Végül is sikerrel vettük ezt az akadályt is, elsők lettünk – mondta Szatke Zoltán vezetőedző.

A csapat az előkelő második helyet szerezte meg a bajnokságban, úgy hogy az utolsó fordulóban még volt esély az első helyre is.

- A másodosztályú U16-os csoportban szerepeltünk. 15 mérkőzésből tizenegyszer győztesen hagytuk el a pályát, háromszor játszottunk döntetlent és egyszer bizonyult jobbnak tőlünk az ellenfél. Mindegyik győzelem fontos a számunkra, de vannak közöttük olyanok, amelyekre nagyon büszkék vagyunk, ilyenek a ZTE, Sopron, Grosics, Gyirmót elleni nagyarányú győzelmek, a Vasas elleni idegenbeli siker, a Diósgyőr elleni hazai győzelem, ahol egy megerősített csapat ellen játszottunk, a bajnok UTE otthonában elért diadal, ahol még megmaradt az esélyünk a bajnoki győzelemre is. Ezeken a diadalokon kívül még győztesen hagytuk el a pályát Veszprémben és Békéscsabán, hazai pályán a Szolnok és Kecskemét ellen. Három döntetlent játszottunk, idegenben az UFC és a Paks, hazai pályán pedig a Kaposvár ellen. Mind a három mérkőzésen reális esélyünk volt a győzelemre. Egy alkalommal, Pécsen vesztettünk mérkőzést, itt is mi vezettünk 2:1-re. Rúgott gólátlagban a legjobbak lettünk (88). Ezzel együtt a harmadik legkevesebb gólt kaptuk a mérkőzéseken (41). Az őszi szezonban ez a szám még 28 volt, tavasszal már csak 13 – értékelt a szakvezető.

A csapat eredményes szereplésén túl kiemelkedő egyéni teljesítmények is voltak a Szparinál.

- A házi gólkirályunk 32 találattal Tangel László lett, aki ezzel az eredménnyel a bajnokság gólkirályi címéért folyó versenyt fölényesen megnyerte. Hat góllal előzte meg a második helyezettet. Vezéregyénisége volt a csapatnak, fontos góljaival értékes pontokat gyűjtöttünk. A házi listán második Tagai András 17 találatával bekerült a teljes mezőny első tíz legjobbja közé. A szakmai igazgató által meghatározott kritériumoknak, ami természetesen a mi elvárásainknak is tökéletesen megfelel, úgy érzem maradéktalanul meg tudtunk felelni. A megszerzett pont és ez által a végső helyezés jobb lett a vártnál. Több olyan játékosunk volt, akik az U17-es csapat edzésein, mérkőzésein technikai, taktikai, kondícionális és mentális tekintetben is megállták a helyüket. Úgy gondolom a játékosok sokat fejlődtek minden téren. Becsületesen dolgoznak edzéseken, fegyelmezetten és koncentráltan játszanak a mérkőzéseken. A legnagyobb öröm számunkra, hogy nagyszerű teljesítménye miatt Tangel Lászlóval szerződést kötött a Spartacus vezetősége. Reményeink szerint ennek lesz folytatása, idővel több játékosunk is a felnőtt csapat keretéhez kerülhet – mondta Szatke Zoltán.

Vissza