Rezes, Heffler, Rudolf és Pölöskey góljaival 4-0-ra nyert a Szpari a Cigánd elleni felkészülési találkozón. Az újak közül ketten is gólt szereztek. A keret alaposan megváltozott a nyári szünetben, így a szakmai stábnak szinte egy teljesen új csapatot kell építenie a bajnoki rajtra.

- Ötven játékossal, menedzserrel tárgyaltunk a szünetben. Révész Bálint minden anyagi feltételt biztosított ahhoz, hogy a lehető legjobb keretünk legyen, de nem egyszerű olyan futballistát igazolni a szűk piacról aki erősítést jelenthet, és szabad. Így is több mint tíz új labdarúgónk van, szinte lecseréltük a kezdő csapatot tavalyhoz képest, de olyan állományt kellett összehozni, akikkel elérhetjük céljainkat. Úgy érzem sikerült megfelelő embereket találni, a többi már a szakmai stábon múlik. 38 bajnoki mérkőzés mellett remélhetőleg sok kupameccset is vívunk majd, ezért kell egy minőségi játékosokból álló létszám, legyen meg a lehetősége a vezetőedzőnek, hogy minden poszton változtathasson. Kapusunk egyelőre kettő van, ide egy fiatal harmadik hálóőrt még keresünk augusztus 31-ig. Jelenleg 21 mezőnyjátékosunk van, később még érkezik majd hozzánk egy labdarúgó, és akkor lesz teljes az összesen 25 fős keret - mondta Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa.

A célkitűzés egyértelmű, az első két helyen kell végeznie a csapatnak, és fel kell jutnia az NB-I-be. Nehezítette a helyzetet, hogy két 20 év alatti fiatalnak folyamatosan pályán kell lennie, a magyar játékosok iránt pedig megnőtt a kereslet.

- Szinte minden csapatnak ez okozta a legnagyobb fejtörést, ráadásul nálunk az NB-III-ban nem volt ilyen szabály. Olyan játékosokat akartunk igazolni, akik nem azért játszanak majd mert kötelező, hanem mert jók is. Hét fiatalunk van, többségüket érettnek tartom arra, hogy játsszanak az NB-II-ben – mondta Brekk János.

A versenykiírás miatt vasárnap rendeznék az NB-II-es találkozókat, de mind a 20 klub jelezte a szövetségnek, hogy ezen szeretnének változtatni. Az időpont ugyanis nem jó a szurkolóknak, idegenbe – Zalaegerszegre, Sopronba - nem tudnak elutazni, ha másnap menniük kell dolgozni. Egyelőre nem született döntés a beadványról. A Szpari szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszik 17 órától a Városi Stadionban a Nyírbátor ellen.  

Vissza