Bár van még matematikai esélye a feljutásra a vasárnapi vendég Békéscsabának, a Nyíregyházához hasonlóan már ők is a jövő évet kezdték el tervezni. 

Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen jó játékosállománnyal rendelkező csapathoz látogatunk, akiknek az utóbbi néhány fordulóban a játéka is sokat javult. Sokkal offenzívabb futballt játszanak és több gólt is szereztek, mint a bajnokság korábbi szakaszában. Sérültek terén Gyurján Bence maródi, aki izomszakadást szenvedett és úgy néz ki, hogy legfeljebb az utolsó mérkőzésre tud majd teljesen felépülni. Mellette Gránicz Patriknak lett kardiológiai problémája, amely remélhetőleg csak egy kisebb ritmuszavar. Hrabina Alex is sérüléssel bajlódott a héten, de szerintem a jövő héten már ismét teljes értékű munkát tud végezni. Rajtuk kívül más sérültünk vagy eltiltottunk nincs. Az előző mérkőzés természetesen jó hatással volt a csapatra és a heti felkészülés jó hangulatban telt. Nagyon remélem, hogy ezt a mentalitást és hozzáállást a bajnokság végéig meg tudjuk majd tartani és ezáltal azt tudjuk majd mondani, hogy egy nehéz, hosszú bajnokságon vagyunk túl, de a végén mindenki szájíze egy kicsit jobb lehet. Közben már elkezdtük a jövő építését is, ezért próbálunk olyan formában játszani, illetve edzeni, hogy egy picit már erre is készüljünk és a következő bajnokságra vonatkozó taktikai felállásunkat is tudjuk gyakorolni. Ez mindenképpen fontos ahhoz, hogy jövőre is ütőképes csapattal tudjunk rendelkezni - mondta Boér Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője. 

A Szparinál Takács Tamás, Szécsi Márk és Máté Péter nem egészséges, így kérdéses a játékuk, és Tisza Tibor is hagyott ki tréningeket. A két csapat vasárnap 18 órától találkozik a Városi Stadionban. 

Vissza