Montenegróban játszott felkészülési mérkőzéseket a magyar U18-as labdarúgó válogatott. Az együttesnek a nyíregyházi Starosta Dávid is tagja volt, aki az első meccsen kezdőként lépett pályára. 

- Nagy megtiszteltetés minden sportoló számára, ha hazája válogatottjában szerepelhet, örültem, hogy számítottak rám. A montenegróiak nagyon keményen játszottak, de sikerült őket idegenben legyőzni, ráadásul jó játékkal. Sokat számít, hogy a felnőttek között edződök rendszeresen, a tempó ugyanis egy-egy ilyen mérkőzésen hasonló, viszont az NB-II-ben a védők fizikálisan erősebbek. A korosztályos válogatottaknál is nagy különbségek vannak, nyáron ugyanis Japán ellen játszottunk, ők mind erőben, mind technikailag már felnőtt szintet képviseltek.Montenegró sem rossz, ezért is örülök a győzelemnek - mondta Starosta Dávid. 

A fiatal játékos szombaton hajnalban érkezett vissza Nyíregyházára, így vasárnap nem léphetett pályára Balmazújvárosban. Az idén több válogatott mérkőzése már nem lesz az U18-as gárdának, így Dávidnak csak a Szparira kell koncentrálnia. 

Vissza