A Szpari szurkolók közül bizonyára sokan emlékeznek még 1998. szeptember 12-re, amikor a Nyírség Spartacus feljutva az élvonalba 3-1-re legyőzte a Siófokot Milos Janics, Szatke Zoltán és Kirchmayer Tibor találataival. De emlékezetes volt az 1992-es meccs is, akkor Csehi Zoltán, Kertész János és Tóth György találataival nyertek a mieink 3-2-re. Csak kettő az eddigi 26 Spartacus-Siófok meccs közül. Az örökmérleg a Nyíregyháza mellett szól, 13 nyírségi győzelemmel szemben csak hét siófoki van, és hatszor végződött döntetlennel a találkozó. Legutóbb augusztusban 1-0-ra nyertek a kék-sárgák, Horváth Péter már az első percben betalált, és több gól nem is született. Azóta mindkét csapatnál edzőváltás történt, a siófokiakat Dragan Vukmir irányítja szakmai igazgatóként. A rajt számukra is jól sikerült, 2-0-ra nyertek múlt vasárnap a Csákvár ellen. A Szpari és a Siófok egymást követi a tabellán, a hétvégi vendég egy ponttal szerzett eddig többet.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert simán nyerték a Csákvár elleni mérkőzést, és stabil csapat a Siófok. De érzem az erőt a játékosaimban, és szeretnénk ezúttal is győzni, mellyel újabb lépést tehetnék a céljaink elérése felé – mondta Visinka Ede vezetőedző.

A találkozó vasárnap 14 órakor kezdődik Balmazújvárosban. A mérkőzésre ingyenes szurkolói busz indul 12.15-kor a Városi Stadion parkolójából. Az autóbuszra érkezési sorrendben lehet felszállni. A meccset Rúsz Márton vezeti, segítői Zimmermann Márió, Varga Gábor és Márkus Péter lesznek.

Vissza