Idén először Nyíregyháza Spartacus II. néven tartalék együttest is indít a Szpari, hogy azoknak a játékosoknak is meccslehetőséget biztosítson, akik NB-II-es bajnokikon kevesebbet szerepeltek, illetve a fiatalok is felnőtt bajnokságban edződhessenek. A szabályok értelmében a megyei III. osztályban indíthatott csak gárdát a Spartacus, innen kell évről-évre feljebb lépnie. 

Az együttesben főként saját nevelésű fiatalok futballoznak majd, a klub az U19-es és az U17-es játékosok számára kettős játékengedélyt kért, azaz a korosztályos bajnokik mellett a megyei III. osztályban is szerepelhetnek. Néhány, az utánpótlásban dolgozó tréner - aki még aktív játékos - szintén pályára léphet, és a felnőtt 25 fős keretből is visszajátszhat három labdarúgó a megyei III. osztályba. Arra viszont figyelni kell, hogy egy hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) egy labdarúgó maximum három félidőt játszhat, illetve aki vasárnap a megyei III. osztályú meccsen futballozott délelőtt, aznap már nem léphet pályára más mérkőzésen, azaz például délután az NB-II-ben. 

- Formálódik a csapat, a mag már adott. A fiatalok mellett az utánpótlás edzőink, akik még megyei szinten futballoznak -  Szatke Zoltán, Tudja Dávid, Dankó Gergő és Szűcs Ferenc - is játszani fognak. Várjuk már a rajtot, és bízom abban, hogy győzelemmel kezdünk - mondta Lengyel Roland, a csapat vezetőedzője. 

A Nyíregyháza Spartacus a Gávavencsellő ellen kezdi a szezont a Szabolcs csoportban. A hazai találkozókat Örökösföldön vívja majd a Szpari II., az első meccs 10 órakor kezdődik. 

Vissza