Az első tétmérkőzését vívta a Nyíregyháza Spartacus a szezonban, a Magyar Kupában a Kelen SC volt a vendég, mely kerete alapján a bajnokság egyik legerősebb gárdája.

Nyíregyháza Spartacus – Kelen SC 0-3 (0-3)

NYVSC pálya

Jv: Németh Zoltán (Lénárt, Elek)

Nyíregyháza: Bódig – Paranai (Kocsis 36.), Kelemen, Urai, Szanyi, Czvik (Péter 73.), Bodnár, Pócsik, Balogh (Kárpátfalvi 80.), Tóth, Fekete

vezetőedző: Makay Robin

Kelen: Káli – Kovács, Nyéki, Horváth F.(Orosz a szünetben), Horváth L., Haraszti, Terhes, Tagyi, Kerekes, Pavlik, Bernhardt

vezetőedző: Könczey Zsolt

Czvik Zsanett először lépett pályára a felnőtt csapatban, a 16,5 éves játékos az U19-es együttes tagja, de tétmeccsen Bódig Dorka, Kelemen Anett, Bodnár Bianka és Paranai Enikő is debütált a Szpariban. Az első tíz perc kiegyenlített játékot, és a nagy meleg ellenére jó iramot hozott. A 16. percben aztán egy jobb oldali akció végén Kerekes egy pontos lövéssel megszerezte a vezetést a Kelennek, 0-1.  Próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, közben pedig egy kontra végén a vendégek a kapufát találták el. A 31. percben növelte előnyét a vendég gárda, Bernhardt elé került a labda, aki a hosszú sarokba lőtt 16 méterről. Négy perccel később Kerekes maradt üresen a bal oldalon, és kapuba emelt, 0-3. A 38. percben szépíthetett volna a Szpari, Czvik Zsanett kapott jó labdát a jobb oldalon, de lövésénél bravúrral védett a kapus, majd a szöglet után Urai Bianka alig csavart fölé. Tovább támadott a Szpari, és egy bal oldalról érkező beadás után Fekete Gabriella fejelt fölé.  Az első félidő több gólt nem hozott.

Fordulás után kevesebb volt a helyzet, az 59. percben Tóth Cintia közeli lövését fogta a Kelen kapusa, a szöglet után nagy kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, de nem sikerült gólt szerezni. A 63. percben Pócsik Lívia három ember mellett ment el, majd remek labdával indította Balogh Vivient, de óriásit védett a kapus a ziccernél. Fölényben játszott ekkor a Spartacus, és közel állt a szépítéshez. Péter Hanna személyében egy újabb fiatal játékos lépett pályára a Szpariban, ő is az U19-es együttesből érkezett, és majdnem rögtön gólt is szerzett, jobbról lőtte középre a labdát, védett a hálóőr, majd a kipattanónál Tóth Cintia labdáját blokkolták. A másik oldalon Haraszti lőtt mellé ígéretes helyzetben, majd Bernhardt lövését fogta magabiztosan Bódig Dorka. A 80. percben Bodnár Bianka végzett el szabadrúgást a kaputól 27 méterre, és a felső lécet találta el, majd Urai Bianka remek passza után Kárpátfalvi Virág elől az utolsó pillanatban mentettek a védők. Péter Hanna szerzett labdát, de kivetődve megszerezte a labdát a kapus, a másik oldalon Kerekes lőtt mellé. A második játékrészben jobb volt a Nyíregyháza, sok helyzetet alakított ki, de a Kelen az első félidőben eldöntötte a továbbjutást.

Makay Robin vezetőedző: Tudtuk, hogy ellenfelünk jó játékerőt képvisel, de ha jobban hiszünk magunkban, szorosabb lehetett volna az eredmény. Gratulálok a Kelen SC-nek a továbbjutáshoz, illetve fiatal játékosainknak a felnőtt csapatban való bemutatkozáshoz.

Könczey Zsolt vezetőedző Kelen:-Jól kezdtük a mérkőzést szép gólokat szereztünk, ezek a rimtusváltások miatt sikerülhettek. A második játékrészben nem volt annyi lehetőség, mint az elején. Összességében egyénileg többet várok néhány játékostól, de elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A Nyíregyháza csapatával jó barátságban vagyunk, és az ritka a magyar fociban, hogy a mérkőzés közben is ez megmaradjon eredménytől függetlenül, szóval sok sikert kívánok nekik a továbbiakban is, az első háromba várom őket.

Vissza