„A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.” - ennek szellemében él Popovics Tamara, a Szpari női játékosa. 

Az általános iskolában a szüneteket mindig focizással töltötte. Aztán negyedikes kora után felvételt nyerte a városa gimnáziumába a 8 évfolyamos osztályba, így a tanulmányait ott folytatta, de a szenvedélye a sportág iránt megmaradt. 

- A gimim részt vett a 8 osztályos gimnáziumoknak rendezett sportversenyen, ahol leány foci is volt a versenyszámok között. A testnevelő tanárom volt a „foci felelős” így ő rögtön beválogatott a csapatba, ahol én voltam az egyetlen ötödikes. Ez nagy lökést adott. A gimnazista éveim alatt végig oszlopos tagja voltam a leány focicsapatnak. 2012-ben az akkori női csapat edzője ellátogatott az iskolánkban tartott házibajnokságra, ahol felfigyelt rám és meghívott a helyi csapatba. Az együttes a megyei bajnokságban indult, ahol bajnokok lettünk. Edzőváltás történt, az új edzőnk Makay Robin lett, aki idén nyáron jelezte, hogy felkérést kapott a Nyíregyháza Spartacus FC-től, és hogy továbbra is számít rám. Nagyon megtisztelő volt ezt hallani, és örültem, hogy magasabb szinten is kipróbálhatom magam.Remélem sikeresek leszünk - mondta Popovics Tamara. 

Vissza