Nyíregyháza Spartacus – 1.FC Femina 3-1 (2-0)

NYVSC pálya

Jv: Szoboczki Csaba (Szoboszlay, Sass)

Nyíregyháza Spartacus: Bódig – Szanyi, Kocsis, Kelemen, Pócsik – Balogh – Popovics (Péter 57.), Urai, Bodnár, Fekete (Malachovszky 82.) – Kovács A. (Kárpátfalvi a szünetben)

vezetőedző: Makay Robin

Femina: Forgács – Hideg, Jakab, Palágyi, Nagy M, Boda (Tyler 56.), Cilinger, Nagy D., Titi, Góman, Kovács

vezetőedző: Szabó Ilona

Jó iramban kezdődött a találkozó, és a 8. percben Kovács Anikó lépett ki akit ellöktek a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A folytatásban is a Szpari támadott, és Popovics Tamara lövése centikkel ment mellé, majd Urai Bianka szabadrúgása után fölé szállt a labda.  A 25. percben aztán megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Fekete Gabriella lépett ki középen, és a kapus fölött a hálóba lőtt, 1-0.

Azonnal egyenlíthetett volna a Femina, de Boda ziccerénél Bódig Dorka hatalmasat védett.  Beindult a gólgyártás, a 28. percben Urai Bianka 30 méterről célozta meg a felső sarkot, és hatalmas gólt lőtt, 2-0. A 38. percben majdnem megismételte mindezt, de hárított a Femina kapusa. Megint Urai Bianka, ezúttal kilépett a védők között, de lövése után bravúrral védett a kapus. A játékrész hajrájában Kovács Anikónak sérült meg a válla, a támadó sajnos nem tudta folytatni a találkozót.

A második félidő egy Balogh Vivien helyzettel indult, de mellé ment a lövése. Az 55. percben Kárpátfalvi Virág próbálkozott 16-ról, magabiztosan védett a Femina hálóőre, öt perccel később pedig ismét ő mentett, ezúttal Péter Hanna elől. Aztán váratlanul szépített a fővárosi gárda, Nagy ment el a bal oldalon, majd a hosszú sarokba lőtt, 2-1. Gyorsan visszaállhatott volna a két gólos előny, de egy kapu előtti kavarodás után a kapufáról pattant ki a labda. Folyamatosan nyomott a Szpari, és Pócsik Lívia lövése után megint Forgácsnak kellett védenie.  A 32. percben aztán már nem háríthatott, Urai Bianka 26 méteres szabadrúgásból mesterien csavart a kapuba, 3-1. A Spartacus csapatkapitányának  ez már a kilencedik gólja volt a bajnokságban, hármas átlag meccsenként!  Több gól nem esett, a Szpari megérdemelten győzött, háromból három!

Makay Robin vezetőedző: - Érződött játékunkon az egy hét kihagyás, de a lányok betartották amit kértem tőlük, és egy hibát leszámítva magabiztosan győztünk.Kovács Anikó a mérkőzés előtt veszítette el nagymamáját, őszinte részvétünk neki, érte is küzdöttek a lányok. 

Vissza