Csernyijenkó Ruszlán pontosan tudja, milyen érzés gólt szerezni a Győr ellen. A Bozsik Akadémia trénere 2000-ben zseniálisan fejelt az ETO kapujába, és 2-0-ra nyert a Nyíregyháza. De a jelenlegi keretben is vannak olyanok, akik bevették már a győriek kapuját, elég 2015-ig visszamenni az időben. Előbb Fodor Ferenc fejjel talált be, majd 2-2-nél a 95. percben Pekár László megindult a bal oldalon, és egy remek csel után a kapuba lőtt. Mit nem adnánk most egy hasonló Fodor és Pekár gólért...

A két csapat az élvonalban 26, az NB-II-ben két alkalommal találkozott, és a győri mérleg jobb, a másodosztályban még soha nem nyertünk az ETO ellen, az NB-I-ben 11-7 az arány a győriek javára, és 8 meccs lett döntetlen. A vasárnapi házigazda négy ponttal szerzett eddig többet a Szparinál, és a 12. helyen állnak a tabellán. Király József csapata szerdán vereséget szenvedett a Békéscsaba vendégeként, előtte 4-0-ra verték a Budafokot. A nyáron több helyen változott a győri keret. 

Érkezők: Nemanja Andrics (szerb-magyar, Balmazújváros), Baracskai Roland (Mezőkövesd – kölcsönbe), Hamar Ádám (III. Kerületi TVE), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Jakab Dávid (MTK), Koltai Tamás (Paks), Mervó Bence (DAC – Szlovákia), Tar Zsolt (Puskás Akadémia, legutóbb Csákvár, kölcsönben), Tóth Dávid (Haladás – kölcsönbe), Marko Vukaszovics (szerb-magyar, FK Vojvodina – Szerbia)

Távozók: Beliczky Gergő (Kaposvár), Dimitrij Bodnaruk (ukrán-magyar, Csákvár?), Daru Bence (Paks – kölcsönből vissza, onnan Nyíregyháza), Gyagya Attila (Ménfőcsanak, szabadon igazolhatóként), Kiss Tomás (szlovákiai, KFC Komarno – Szlovákia), Pálfi Donát (Gyirmót), Nagy Tamás (Pápai Perutz), Pongrácz Viktor (szabadon igazolható), Rokszin Ádám (Vasas), Szatmári Lóránd (Vasas, szabadon igazolhatóként), Szatmári Zoltán (?), Szabó Bátor (III. Kerületi TVE), Szabó Lukás (szlovákiai, Kazincbarcika, szabadon igazolhatóként), Vajda Patrik (szlovákiai, Dukla Banská Bystrica –  Szlovákia), Zamostny Balázs (Siófok, szabadon igazolhatóként)

A vasárnapi ETO-Szpari meccs 18 órakor kezdődik. A Nyíregyháza már szombaton elutazik, és Győrben tart edzést délután a szakmai stáb. 

Fotó:sportolunk.sk

Vissza