A válogatott találkozói miatt az elmúlt hétvégén nem rendeztek fordulót a magyar bajnokságban. A Szpari szakmai stábja kihasználta az időt, és napi két-három edzést tartott a labdarúgóknak, illetve fizikai felmérésen vettek részt a játékosok. A napokban megérkeztek az eredmények.

- Jók az adatok, sokat fejlődtek a játékosok, ami azt mutatja, hogy az elmúlt három hónapban végzett munka eredményes volt, Daru Bence – aki egy sérülés után érkezett - vagy Rezes László állapota jelentősen javult, de igaz ez Végső Elődre és Kulcsár Hunorra is. A bajnoki szünet miatt a múlt héten komolyabb fizikai terhelést kaptak a játékosok. Pekár Lászlónak volt kisebb sérülése, de rá számíthatok, Tóth Ádám viszont sajnos komolyabb problémával küzd, rá hosszabb kihagyás vár - mondta Bozsik József vezetőedző.

Vasárnap már újabb bajnokit játszik a csapat a Siófok ellen. A két gárda 19. alkalommal találkozik egymással, tízszer az élvonalban, nyolcszor az NB-II-ben mérkőzött meg a két együttes. 1992-ben emlékezetes meccset vívott a két gárda a Városi Stadionban.  Az összefoglaló az alábbi linkre kattintva nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=k1QPZq0d_fs

A Siófok nem kezdte jól az idényt, és a bajnoki szünet előtt edzőt váltottak.

- Egy masszívan védekező, jól kontrázó csapat a Siófok, igyekeztünk felkészülni a játékukból, de a saját futballunkat szeretnénk játszani. Próbáltuk kiküszöbölni azokat a hibákat melyeket láttunk az elmúlt hetekben, úgy gondoljuk hogy sikerült, reméljük a Siófok ellen ez már látszik – mondta Lengyel Roland asszisztensedző.

A csapat már szombaton elutazik, és Székesfehérváron tölti az éjszakát. A jövő hét végén a Magyar Kupa küzdelmek is megkezdődnek, a Nyíregyháza Nyírbátorban játszik 22-én 12 órától. Mivel a találkozót országos sportcsatorna is közvetíti, ezért került délre a kezdési időpont. A meccs pikantériáját az adja, hogy a bátoriakkal nagyon jó a viszonya a Szparinak, az NB-III-as csapat játékosai közül sokan a Spartacusnál nevelkedtek, vagy játszottak az együttesben.

Vissza