Elit 2007

A csoport alapítás gondolata már 2007 tavaszán felvetődött bennünk, először mintegy szekció működtünk volna a Mastiffs keretein belül, ám végül a kiválás mellett döntöttünk.

 

Így született meg az ELIT 2007. július 7-én. Tagjaink többsége akkor a Mastiffsból érkezett, de néhány addig csoporton kívüli is a mi sorainkat választotta, az évek alatt nyilván cserélődött a tagság, van aki nem járkál már ki, van aki csak a nagyobb meccsekre jár.. azonban érkezett jó pár tehetséges fiatal is akik bizonyították hogy számíthatunk rájuk, a mag pedig aki a csoportot életre hívta azóta is együtt van és nem csak meccseken hanem hétköznapokon is, elmondható hogy igazi baráti társaság vagyunk akik készek kiállni/odaállni a másikért ha a helyzet úgy kívánja.

 

Csoportunk megalakulása elég nagy vihart kavart a kanyaron belül, ekkor eléggé elmérgesedett a viszony a Mastiffs tagjaival első sorban a Vecchio Mastino öregjeivel oly annyira hogy sajnos tettlegességig fajultak a dolgok, de egy Diósgyőr meccs után leültünk és megbeszéltük vélt és vallós sérelmeinket és megbékélt a két társaság, azóta újra együtt biztatjuk csapatunkat, szervezzük megmozdulásainkat.

 

A Keleti Front tagjaival azonban kezdetektől jó viszonyt ápoltunk, amit a közös túrák, és az együtt elkövetett lelátói megmozdulásaink is jól bizonyítanak, sokat segítettek és pártoltak minket induláskor amiért hálásak is vagyunk nekik. Ellenségek terén ugyanazt említhetjük, mint minden nyíregyházi szurkoló: Debrecen, Diósgyőr, Fehérvár, illetve a szeged is ebbe a kategóriába sorolható nyilván nem kell indokolni miért.

 

Barátságot egy táborral sem ápolunk de ezen nem is kívánunk változtatni. Csoportunk 6 éve alatt jó pár zászlót illetve drapit készítettünk, jelenleg hazai illetve mostanság inkább nagyobb meccseken egy közel 10 méteres zászló hirdeti nevünk az előttünk lévő kerítésen, de több tucat rudas kellék is van raktáron. Ajándéktárgyak terén is elég széles a skála 2 fajta sál,2 fajta póló, széldzseki, illetve egy ninja kapucnis pulcsit tudunk felmutatni melyeket csak és kizárólag tagjaink vásárolhattak meg az idők során, de készítettünk sálat a nagy közönség részére is mely igen nagy népszerűségnek örvend ezen kívül matricák illetve kulcstartók sokasága fűződik még nevünkhöz. Számos emlékezetes lelátói megnyilvánulással szolgálhatunk az utóbbi fél évtizedünk alatt, ilyen pl. a 2007/2008-ban bemutatott Debrecen elleni koreográfia,a Diósgyőr ellen bemutatott tüzezés, illetve a meccs előtt kihúzott, nagy vízhangot keltő kiírásunk (Majmokat az állatkertbe Cséke Gyurit a kezdőbe”) de idesorolható az is hogy a Mastiffs tüntetése illetve háttérbe vonulása alatt 2009/10 szezon őszén a 2011 tavaszától a Mastiffs drapival való visszatéréséig csoportunk képviselte a piros kék színeket és vezette a tábort nagyobb meccseken.

 

Vannak lelátón kívül is emlékezetes esetek (de még mennyi..) ám ezek közül mindenképp kiemelkedik a legutóbbi, debreceni kollégákkal történt “spontán” összeakadás, mely létszámát tekintve (50 v 45) nem csak helyi de országos viszonylatban is a legnagyobb volumenű klasszikus akció volt az utóbbi időben, természetesen ebből minden ott lévő tagunk kivette a részét és erre külön büszkék vagyunk!Elmondható hogy csoportunk az elmúlt hat esztendőben mindig mindenhol igyekezett csapatunk segítségére lenni és ha kell érte tűzbe menni, reméljük hogy egyszer még sikeresebb időszakot is megélhetünk szeretett csapatunkkal mindenesetre mi továbbiakban is hallatni fogjuk a hangunk a lelátón, utcákon tereken…

 

mert MI VAGYUNK NYÍREGYHÁZA!!