Őszi bajnoki a Szpari leány U14-es, U16-os és U19-es gárdája is. Ilyen eredményes szezonja még soha nem volt a női szakágnak. A vezetés szerint ez nem véletlen, megtérül a befektetett energia. 

- Volt eredménye annak, hogy folyamatosan, és tudatosan dolgoztunk az elmúlt esztendőkben. Alulról kezdtük az építkezést a legkisebbekkel, és tudjuk, hogy ez a hosszabb út, de biztos vagyok abban, hogy ez a kifizetődőbb. A Bozsik korosztályban, a 7 évesek között is sok kislányunk van, és ha jól foglalkoznak velük, akkor a klubnál és a sportágnál maradnak. Mi megtaláltuk a megfelelő edzőket minden korcsoporthoz, nyugodtan kijelenthetem, hogy jó szakmai munka folyik, és ennek az eredménye az, hogy több csapatunk is őszi bajnok lett - mondta Sánta Tibor szakágvezető. 

Az edzők mellett a gyerekek és a szülők hozzáállása is példaértékű, erre pedig később a felnőtt együttesnél is lehet építeni. 

- Fontos, hogy ezek a gyerekek ha itt maradnak, rövidesen a felnőtt csapat erősségei lehetnek. Igyekszünk a kicsiknek már azt a játékrendszert tanítani, ami a felnőttnél is működik, így az átmenet zökkenőmentes lehet. Egyelőre pont a felnőtt NB-II-es csapat marad el kicsit eredményben a várttól, nagyon szerencsétlenül indult számukra a bajnokság, és ez az egész őszt meghatározta. De játékban léptek előre, és ez a legfontosabb - tette hozzá a szakágvezető. 

Kérdés, hogy a tehetséges fiatalokat Nyíregyházán lehet-e tartani? Több itt nevelkedett labdarúgó a közelmúltban más csapat színeiben az NB-I-ben is bemutatkozhatott. 

- Büszkék vagyunk azokra, akik nálunk kezdték a futballt, ma pedig már élvonalbeli labdarúgók. Van hiányérzetem, mert olyan is van közöttük, aki érzésem szerint nem azon a poszton szerepel, ahol kellene. A női futball akkor fog fejlődni, ha ezeket a tehetségeket nem gátoljuk. Ha úgy érzik majd, hogy az NB-II számukra már kevés, akkor nem fogjuk megakadályozni, hogy máshol folytassák. Nem titok, szeretnénk mi is megcélozni az NB-I-et, de csak akkor, ha olyan keretünk lesz, mellyel bent is tudunk maradni. Sok példa van arra, hogy kiesés után egy gárda csak vegetál. Mi ezt szeretnénk elkerülni, de ezekkel a fiatalokkal elérhető lesz az első osztály - mondta Sánta Tibor. 

Vissza