Sok jó futballista járt már Nyíregyházán, és most tovább bővült a sor, két világbajnokkal. A spanyol Carles Puyol a Barcelona legendás labdarúgója volt, többször nyert BL-t, és a spanyol válogatottal VB-t. A brazil Cafu többek között az AC Milannal ért el szép sikereket, és szintén világbajnok. Nos a két sztár egy teqball rendezvényre érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre. Az esemény előtti sajtótájékoztatón mindketten hangsúlyozták, hogy a magyar fejlesztésű játékot nagyon szeretik, komoly koncentrációt igényel, és fejleszti a technikát valamint a fizikai állóképességet is.

 

A legendás játékosok aztán pályára is léptek előbb egy teqball, majd egy futsal mérkőzésen.

Csapatukban szerepelt többek között Lipcsei Péter, Telek András, Gyurta Dániel és Király Gábor is, míg a nyíregyházi csapatban Sitku Ernő, Kirják Róbert vagy éppen Baracsi Endre mellett a Spartacus Aranycsapatából Moldván Miklós, a közelmúltból Rudolf Gergely, a jelenlegi gárdából Jova Levente, Busai Attila, Hornyák Marcell, Fodor Ferenc, Kovács Norbert és Starosta Dávid szerepelt.

A Szparival megerősített csapat 4-3-ra győzött. Ám az is kiderült, a 49 éves Cafu és a 41 éves Puyol miért volt egykoron a világ egyik legjobbja. Még ma is remekül bánnak a labdával. 

Vissza