Harmadik felkészülési találkozóját vívta a Nyíregyháza Spartacus Szlovéniában.

Nyíregyháza Spartacus – FK Cukaricki 1-2 (1-0)

Szlovénia

Nyíregyháza: Jova – Hinora, Rubus, Kelemen (Szokol 24. p), Forró (Kónya a szünetben), Kártik, Holdampf, Rezes, Rudolf, Gajdos, Dragóner (Bíró 73.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Jól kezdett a Szpari, és egymás után több lehetősége is volt. A 6. percben egy szöglet után Kártik bólintott fölé, majd Jova indította pontosan Forrót, akinek beadása után Rudolf fejelhetett, de hárított a szerbek kapusa. A sarokrúgás is veszélyes volt, de a lecsorgót kivágták a védők. A 13. percben egy szabadrúgás után Rezes alig lőtt fölé, majd ismét Rezes veszélyeztetett, ezúttal Hinora labdájával lépett ki, de 16 méteres lövését blokkolták. A 24. percben Kelemen lépett rosszul, ezért Lucsánszky Tamás a biztonság kedvéért lecserélte a védőt. 

Továbbra is a Szpari támadott, és egy hazaadást Gajdos csípett el, de annyira közel került a kapushoz, hogy nem tudta már elrúgni mellette. A folytatás mezőnyjátékot hozott, nyíregyházi fölénnyel. A 40. percben aztán megszerezte a vezetést a Spartacus! Jova rúgta ki a labdát, mely egy csúsztatás után Rudolf Gergely elé került, aki pontosan célzott, 1-0. Gyorsan egyenlíthetett volna a Cukaricki, de egy közeli lövést Jova Levente bravúrral védett.  Az eredmény nem változott, a szünetben a Szpari vezetett. 

Fordulás után is a mieink léptek fel támadólag, és egy remek Rezes-Holdampf-Rudolf-Dragóner akció végén utóbbi lőtt, de védett a kapus. A 48. percben viszont büntetőt kapott a Cukaricki. Egy rövid felszabadítás után Kártik már csak ellenfele lábát érte el. A 11-est értékesítették a szerbek, 1-1. Egy perccel később újabb büntető, ezúttal Kónya volt szabálytalan. Milojevic belőtte, 1-2.  A folytatás nagy küzdelmet, kemény csatát hozott. A 65. percben közel állt az egyenlítéshez a Nyíregyháza, Rudolf távoli lövése centikkel kerülte el a kaput. Rezes is megpróbálta, ezt hárította Petric. Ismét a szerb kapusnak akadt dolga, Rudolf szabadrúgását fogta. Több gól nem esett, két percnyi rövidzárlat miatt vereséget szenvedett a Szpari. 

Vissza