Szombaton megkezdődik a küzdelem a Női NB-II Keleti csoportjában. A Nyíregyháza Spartacus Monorra látogat az első fordulóban. 

- Biztató előjelekkel várhatjuk a rajtot, az edzéslátogatottság jobb volt mint amit reméltem. Ne feledjük, amatőr játékosokról van szó, akik iskola és munka mellett fociznak, a lányok viszont komoly áldozatot vállaltak, és rendszeresen részt vettek a tréningeket, sokan úgy, hogy több száz kilométert utaztak az elmúlt hetekben. Hogy mire leszünk képesek, nem lehet megjósolni. Sajnos a tervezettnél kevesebb mérkőzést játszhattunk mert a Magyar Kupa meccsünk elmaradt, a DVTK pedig lemondta a találkozót, mégis optimista vagyok. Voltak ugyan kisebb sérülések, de szerencsére mindenki felépült – mondta Makay Robin vezetőedző.

A Nyíregyháza Spartacus FC nyáron döntött úgy, hogy női együttest is indít az NB-II-ben.

- Köszönet a vezetőségnek, mert minden feltételt biztosítottak az induláshoz és a felkészüléshez. Számunkra új lesz a bajnokság, a lányok nagyon lelkesek és a hét hetes felkészülés után már alig várják, hogy játszhassanak. Ami a keretet illeti várhatóan 22 fővel vágunk neki a szezonnak, de még folyamatosan érkeznek új labdarúgók. Ma például egy olyan játékos hívott, aki Amerikából tér haza, kint focizott, és szeretné ezt a Szpariban folytatni - nálunk ő lehet a hab a tortán. De a főiskolai felvételi után is jelentkeztek nálunk labdarúgók, ha már a Nyíregyházi Egyetemen tanulnak, fociznának közben nálunk. Szívesen fogadjuk őket, annak pedig nagyon örülök, hogy néhány kivételtől eltekintve szabolcsi kötődésű játékosaink vannak –mondta a tréner.

Vissza