A hétvégén még műfüves pályán vívott két edzőmérkőzést is a Nyíregyháza Spartacus. A törökországi edzőtáborból hazatérve a Városi Stadion füves pályáján még nem tréningezhetett a csapat, és várhatóan nem is fog a vasárnapi találkozó előtt. A csapadékos időjárás miatt ugyanis a talaj tönkre menne, így marad a műfű. A hétvégére hideget és havazást is jósolnak, így az MLSZ kérte a csapatokat, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy játékra alkalmasak legyenek a pályák. Nyíregyházán jelenleg meg lehetne rendezni a meccset a Gyirmót ellen. A két gárda összecsapását ősszel a Szpari nyerte idegenben.

- Át kellett alakítani az utolsó két hét programját, de remélem mindenki készen áll, és megfelelő versenylázzal várja a kezdést. Nagyon bízom abban, hogy vasárnap elkezdjük a bajnokságot, mi úgy készülünk. A Gyirmót ellen az ősz legjobb mérkőzését vívtuk, de a mostani csapat már más lesz, mivel új szakmai stábbal és új játékfelfogással érkeznek hozzánk. A tegnapi kupaforduló is mutatja, hogy egy nagyon kiegyenlített mezőny alakult ki az NB-II-ben. Erős ellenfelekkel találkozunk majd tavasszal, és közéjük tartozik a Gyirmót is, mely a dobogós helyekért száll harcba - mondta Lucsánszky Tamás a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője a klub szerdai sajtótájékoztatóján. 

A Szpari keretében volt néhány változás a téli szünetben, de a vezetőedző szerint a közösség még erősebb lett. A szakmai stáb a felkészülést eredményesnek ítéli, néhány játékelemben azonban még tovább kell javulni. A játékosok már várják a hétvégi rajtot.

- Nagyon várja már mindenki a hétvégi mérkőzést, mert egy hosszú felkészülés után vagyunk. Reméljük nem csúszik a rajt, és alkalmasak lesznek a pályák a játékra. A védelem számára nehezíti a dolgot ha csúszós talajon kell játszani, hátul egyébként sem lehet hibázni. Az öltözőben már ősszel is jó egységet alkottunk, ez tovább erősödött a szünetben, és pozitívan hathat az egész csapatra - mondta Jova Levente csapatkapitány.

A Gyirmótnál ősszel edzőváltás történt, így a Spartacus ellen már Szepessy László - aki 1980-ban az NYVSSC játékosa is volt - irányítja majd az együttest.  A Nyíregyháza Spartacus – Gyirmót meccs vasárnap 17 órakor kezdődik a Városi Stadionban.  

Vissza