Nemzetközi felkészülési tornán szerepelt a magyar U16-os labdarúgó válogatott. A keretnek a Nyíregyháza Spartacus - Bozsik Akadémia fiatal játékosa, Vámos Gergő is tagja volt, aki mindhárom meccsen pályára lépett. 

A venezuelaiak 4-1-es legyőzését követően a magyar csapat a csehek ellen folytatta szereplését a prágai viadalon, az utolsó játéknapon pedig az Egyesült Államok együttese ellen lépett pályára. A csehek elleni mérkőzés nagy részében a házigazdák játszottak labdabirtoklási fölényben, mégsem az ő akaratuk érvényesült a pályán, a nagyobb lehetőségek ugyanis a magyar csapat előtt adódtak. Bár a hazaiak a 18. percben, egy szöglet után megszerezték a vezetést, a 38. percben Szujó Attila révén kiegyenlítettünk - írja a szövetség honlapja. A győztes gólt azonban nem tudtuk megszerezni a 80 perces rendes játékidő végéig, így a szabályok szerint tizenegyesrúgások következtek, amiben 5-4-re a mieink kerekedtek felül. 

A vasárnapi mérkőzésen, az Egyesült Államok csapata ellen dőlt el a torna első helye, és az amerikaiak 1-0-ra győztek, így a válogatott második lett. Vámos Gergő a venezuelaiak és az Egyesült Államok ellen csereként, a csehek ellen kezdőként lépett pályára. 

Csehország-Magyarország 1-1 (1-1) - tizenegyesekkel 4-5
Magyarország: Pataki Márk - Csinger Márk, Török Kevin, Szujó Attila - Vámos Gergő (Varga Gergő, 70.), Horváth Artúr, Bene Domonkos (Sztojka Dominik, 53.), Helembai Márk (Benczenleitner Barna, 53.) - Bakos Zsombor, Gazdag Vajk (Farkas Botond, 70.), Kerezsi Zalán (Németh Dániel, 53.)
 
Egyesült Államok-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Kovács Marcell (Pataki Márk 32., Gazdag Vajk, 60.) - Varga Gergő, Csinger Márk (Török Kevin, 41.), Szujó Attila, Farkas Botond (Vámos Gergő, 67.) - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 41.), Kispál Tamás (Horváth Artúr, 41.), Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 41.), Benkő László (Bene Domonkos, 67.), Sztojka Dominik -  Németh Dániel (Bakos Zsombor, 41.) 

Vissza