Ugyanúgy mint a férfi csapatnál, a hölgyeknél is kikészített szerelés várta a csapat tagjait. A Nyíregyháza Spartacus női együttese első NB-II-es mérkőzését vívta Monoron. 

Monor - Nyíregyháza Spartacus 4-4 (2-1)

Monor 

Jv: Fóris Renáta (Kalydy, Németh)

Nyíregyháza: Kovács - Hudák, Balogh, Fekete(Mencsik 83.p), Nagy-Peti, Bornemissza, Urai, Balla, Tóth, Czégény, Kertész

vezetőedző: Makay Robin 

A nyíregyháziak izgatottan várták a találkozót melyet műfüvön rendeztek. Az első félidő a nagy meleg ellenére jó iramot hozott, de a 19. percben hátrányba került a Szpari. Egy szabálytalanság után a Monor büntetőt kapott, melyet értékesítettek, így megszerezték a vezetést. A Szpari azonban nem adta fel, és Balla Anikó még az első félidőben egyenlített, de sokáig nem tarthatott az öröm, mert a tavalyi bajnoki bronzérmes házigazda újabb gólt lőtt, így a szünetben ők vezettek. Fordulás után azonban nagy lendülettel kezdtek a mieink, és Nagy-Peti Kitti egy fantasztikus szabadrúgásgóllal egyenlített, majd egy remek akció végén Fekete Gabriella a vezetést is megszerezte a Nyíregyházának, 2-3! A Monor is ritmust váltott, és egy védelem mögé ívelt labda után egyenlített, egy kapu előtti kavarodás után pedig a játékvezető úgy ítélte meg, hogy az egyik Szpari játékos kézzel ért a labdához, így második büntetőjüket rúghatták a hazaiak. Ezt is értékesítették, 4-3. A Spartacus azonban nem adta fel, és Bornemissza Barbara - aki egyébként védőt játszott - előre ment és egy szép szóló végén egyenlített. Sőt meccslabdája is volt a mieinknek a végén de a helyzet kimaradt, így 4-4 lett a vége. 

Makay Robin vezetőedző: Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, többször is hátrányból jöttünk vissza a tavalyi harmadik ellen, ami azt mutatja van tartásunk. Erőnlétileg felvettük a versenyt a Monorral, és ez a döntetlen jó alap lehet a folytatásra nézve. 

Vissza