Pörgött az edzés csütörtökön a Volán pályán. Bár a bajnokságban a válogatott mérkőzései miatt a hétvégén szünet van, a Nyíregyháza Spartacus játékosai mindössze két nap pihenőt kaptak, és a megszokott ritmusban készülnek. Szombaton felkészülési mérkőzést is játszik 17 órától a gárda az FC Minaj ellen. Itt már az első csapatban is pályára léphet Bányai Andrei, akinek minden magyar papírja rendben van. A támadó nyáron érkezett a klubhoz, de amíg a honosítás zajlott, a román másodosztályban szerepelt kölcsönben. 

- A Szpari II-ben már játszhattam a héten a katari csapat ellen, remélem rövidesen NB-II-es bajnokin is bemutatkozhatok a Spartacusban. Nagyon örültem amikor megkeresett a Nyíregyháza, voltak ismerős játékosok, és úgy érzem egy jó közösségbe, egy jó csapatba kerültem. Ezt igazolják az eddigi eredmények is, vezeti a tabellát a Szpari. Remélem közösen elérjük majd a célokat - mondta Bányai Andrei. 

Nem ő az egyetlen új arc a keretben, Kilyén Szabolcs is a többiekkel készül. A szakmai stáb nagyon elégedett a játékos hozzáállásával, aki igyekszik megfelelő formába kerülni. 

- Fizikálisan igyekeztem megfelelő állapotban maradni, de a meccsek nagyon hiányoznak. Ezért is örülök, hogy most felkészülési mérkőzésen pályára léphetek, aztán jöhet a bajnoki bemutatkozás is amikor a szakmai stáb úgy látja, ha rajtam múlna már a következő meccsen ott lennék. A Sepsiből több labdarúgót ismertem, gyorsan ment a beilleszkedés is, egy erős csapathoz kerültem. A védelem több pontján is számíthatnak rám, de a legjobban a jobb oldalon szeretek játszani - mondta Kilyén Szabolcs. 

A szakmai stáb a héten a védekezés javításán dolgozik, a kapott gólok számával ugyanis nem elégedettek. Bár amíg mindig többet rúg a csapat mint amennyit kap, nagy gond nincs...

Vissza