A Fehérgyarmat felnőtt csapata ellen lépett pályára a Szpari U19-es gárdája, és korán vezetést szereztek a mieink. A 8. percben jobb oldali bedobást követően Szokolai Márk készített le a labdát a beinduló Molnár Zoltánnak, utóbbi egy csel után a tizenhatos területére betörve, jobbal a kapu bal alsó sarkát célozta, és a kapufát is érintve jutott a hálóba a labda. A félidő hajrájában növelte előnyét a Spartacus, saját térfélen Hubicsák Zoltán labdaszerzését követően jó ütemű és pontos átadásokkal (Hubicsák-Boda-Szokolai) a hazai csapat kapuja elé felérve Szokolai Márk keresztlabdával játszotta meg Molnár Zoltánt, aki a kimozduló kapus mellett nem hibázott, 0-2. A 63. percben Ferencz Róbert agresszív labdaszerzést követően lendületesen indult meg a jobb oldalon. Molnár Zoltánnal játszott össze, majd egy kényszerítő után Ferencz Róbert betört az ellenfél büntető területére és a védőkön is átjutva éles szögből a hosszú sarokba lőtt. Nem állt le a Szpari, és a hazai csapat térfelén Dudics István balról befelé két csellel átjátszotta ellenfelét és a keresztbe mozgó Szokolai Márkot játszotta meg, akinek bal lábas erős lövése a hazai kapu bal oldalába vágódott, 0-4.  A 82. percben Dudics István megjátszotta az ellentétes oldalon érkező Bakó Tamást. Bakó egy csel után a jobb kapufát találta el, de a kipattanóra jól reagáló Boda Balázs beállította a végeredményt. 

Fehérgyarmat SC (megye I. felnőtt) – Nyíregyháza Spartacus BJLA U19 0-5 (0-2)

Nyíregyháza Spartacus: Kopasz József (Poór László a szünetben) – Magyar Gábor, Ferencz Róbert, Matyi Zoltán, Bálint Ákos, – Bakó Tamás, Csáki Bertalan, Boda Balázs (Kvetkó Balázs a szünetben), Hubicsák Zoltán (Dudics István a szünetben), – Molnár Zoltán (Boda Balázs 64’), Szokolai Márk  

Edzők: Révész Csaba, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Molnár Zoltán (8’, 40’), Ferencz Róbert (63’), Szokolai Márk (78’), Boda Balázs (82’)

Révész Csaba vezetőedző: - A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzést játszottuk. Agresszív, helyenként feszült meccsen sok labdát szerezve, férfias hozzáállást mutattak a játékosok, főleg a második félidőben. Több kombinatív támadást vezettünk a mérkőzés során és szereztünk szép gólokat, a mi akaratunk érvényesült. A hazai csapat támadásai rendre elakadtak vagy egy blokkoló védő lábában, vagy a jól védő kapusaink kezében. Ha a helyzetkihasználásunk hatékonyabb, nagyobb arányú a győzelem.  

Vissza