„Nagy öröm volt számunkra, hogy egy család lettünk a Nyíregyháza Spartacussal. Kevésbé volt örömteli, hogy a felkészülésünket nem tudtuk teljes létszámmal megkezdeni. 20fős keretből 16 játékos állt rendelkezésemre, ebből 2 kapus. Volt, aki műtét után lábadozott, volt, aki betegség miatt kényszerült hosszú pihenőre. A bajnokság kezdete előtt egy nemzetközi tornán vettünk részt, ami nagyon hasznos volt mindenki számára. Sok erőt kivett a játékosokból, hiszen hat nap alatt öt mérkőzést kellett játszanunk.  Ezt követően nagyon hamar sorra került az első bajnoki mérkőzés.

   
Rosszul indult számunkra a bajnokság, hiszen két vereséggel nyitottunk, pedig a jó rajt minden csapat számára nagyon fontos. Ez után két sikeres mérkőzésen voltunk túl. Sok olyan találkozó volt ebben a félévben, amelyből nekünk kellett volna győztesen kijönnünk. A békéscsabai mérkőzést, amíg élek nem felejtem el. (92.percben vezettünk 1:0-ra, majd az ellenfél kapusa előre merészkedett és gólt fejelt. Ez nem volt elég, a 93.percben büntetőhöz jutott az ellenfél, végeredmény: 1:2) Kiemelkedő mérkőzések közé sorolnám, a Sopron, Vasas, Békéscsaba, Paks, Pécs, elleni találkozókat.

Elfogadhatatlan teljesítmény a csapattól: Grosics Akadémia, Kaposvár, Szolnok, Gyirmót, Zalaegerszeg elleni mérkőzések. Télen nagyot kell előre lépnünk a csapat együttes védekezésében, hiszen sok gólt kaptunk. A legtöbbet egyéni hibából szerezték az ellenfelek. Kevés a rúgott gólok száma is, viszont az hozzá tartozik, hogy sok mérkőzésen az első percekben hátrányba kerültünk és a csapatok többsége ezt követően jobban koncentrált a védekezésre. Vannak hiányposztok, amit igyekszünk megoldani. Örömteli, hogy voltak kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok!”
Az egész klubnál jellemző, mondhatni filozófia, hogy ne csak labdarúgókat, hanem tisztességes embereket is neveljenek! Erre törekszenek az U17-es csapatnál is, ahol a gárda előtt álló időszakról így nyilatkozott a vezetőedző:
„A csapat december 15-ig edzésben marad. A karácsonyt mindenki pihenéssel tölti, majd két ünnep között a játékosoknak el kell végezniük az összeállított edzéstervet. Felkészülésünket január 8-án kezdjük.”
Végezetül minden kedves játékosnak, edzőkollégának, klubnál dolgozónak, hozzátartozóknak és szurkolóknak Boldog Karácsonyt kívánt a vezetőedző!

Vissza