Az U16-os csapatunk vezetőedzőjét, Szatke Zoltánt kértük arra, hogy értékelje az elmúlt fél év eseményeit. A nyári komoly változások után télen is néhány helyen változott a csapat összetétele. Nem véletlen, hogy a vezetőedző ezzel kezdte értékelését:

Két ígéretes játékosunk az őszi szezonban nyújtott teljesítményük alapján felkerült az U17-es csapatunk keretébe, ahol folyamatosan játszottak is. Az U15-ös korosztálytól Herczku Alex belső védő került fel hozzánk érdemei miatt. Így lett végleges a keretünk (18+2 fő).

A 7 hetes téli felkészülésünket 2018.01.08-án kezdtük, igaz a szünetben is voltak feladataink. December 09-én kezdődött a megyei U17-es futsal terem bajnokság. Mérkőzéseinek lejátszására a mi U16-os csapatunkat kérték fel. A sorozat meccsei (11 mérkőzés), belenyúltak a felkészülésünk időszakába, ami okozott némi fejfájást. Sőt, a 4-es döntőt (három mérkőzés) már a bajnokság közben, március 27-én kellett lejátszani. Végül is sikerrel vettük ezt az akadályt is, elsők lettünk.

A csapat felkészülésének első hetében naponta csak egy edzést vezényeltünk, és fokozatosan adagoltuk a terhelést.”

A csapat az előkelő második helyet szerezte meg a bajnokságban, úgy hogy az utolsó fordulóban még volt esély az első helyre is. A bajnoki mérkőzéseket a következőképpen értékelte a vezetőedző:

A másodosztályú U16-os csoportban szerepeltünk. 15 mérkőzésből tizenegyszer győztesen hagytuk el a pályát, háromszor játszottunk döntetlent és egyszer bizonyult jobbnak tőlünk az ellenfél. Mindegyik győzelem fontos a számunkra, de vannak közöttük olyanok, amelyekre nagyon büszkék vagyunk:

  • a ZTE, Sopron, Grosics, Gyirmót elleni nagyarányú győzelmek;

  • a Vasas elleni idegenbeli győzelem /taktikus, koncentrált játék/;

  • A Diósgyőr elleni hazai győzelem, ahol egy megerősített csapat ellen játszottunk igen meggyőző játékot;

  • a bajnok UTE otthonában elért diadal, ahol még megmaradt az esélyünk a bajnoki végső győzelemre is.

Ezeken a diadalokon kívül még győztesen hagytuk el a pályát idegenben, Veszprémben és Békéscsabán, hazai pályán Szolnok és Kecskemét ellen.

Három döntetlent játszottunk, idegenben az UFC és a Paks, hazai pályán pedig a Kaposvár ellen. Mind a három mérkőzésen reális esélyünk volt a győzelemre. Egy alkalommal idegenben Pécs ellen vesztettünk mérkőzést. Itt is még mi vezettünk 2:1-re.

Rúgott gólátlagban a legjobbak lettünk (88). Ősszel 39, tavasszal, 49.Ezzel egyidejűleg a harmadik legkevesebb gólt kaptunk a mérkőzéseken (41). Az őszi szezonban ez a szám még 28 volt, tavasszal ez már csak 13.”

A csapat eredményes szereplésén túl kiemelkedő egyéni teljesítmények is voltak a Szparinál.

A házi gólkirályunk 32 találattal Tangel László lett, aki ezzel az eredménnyel a bajnokság gólkirályi címéért folyó versenyét fölényesen megnyerte. Hat góllal előzte meg a második helyezetett. Vezéregyénisége volt a csapatnak, fontos góljaival értékes pontokat gyűjtöttünk. A házi listán második Tagai András 17 találatával bekerült a teljes mezőny első tíz legjobbja közé.”

Az egész szezon értékelésekor sem lehetünk elégedettek e korosztály teljesítményével, így vélekedik a vezetőedző is:

A szakmai igazgató által meghatározott kritériumoknak, ami természetesen a mi elvárásainknak is tökéletesen megfelel, úgy érzem maradéktalanul meg tudtunk felelni. A megszerzett pont és ez által a végső helyezés jobb lett a vártnál. A rúgott és kapott gólarány is bőven megfelelt az eredetileg kitűzött céljainknak. Kiállított játékosunk nem volt. Sárga lapos figyelmeztetést egész évben 28-at kaptunk. Több olyan játékosunk volt, akik az U17-es csapat edzésein, mérkőzésein technikai, taktikai, kondicionális és mentális tekintetben is megállták a helyüket. Fegyelmi probléma nem volt.

Összességében jónak értékelem az éves szezonunkat. Úgy gondolom a játékosok sokat fejlődtek minden téren. Becsületesen dolgoznak edzéseken, fegyelmezetten és koncentráltan játszanak a mérkőzéseken.

A legnagyobb öröm számunkra, hogy nagyszerű teljesítménye miatt Tangel Lászlóval szerződést kötött a Spartacus vezetősége. Reményeink szerint ennek lesz folytatása, idővel több játékosunk is a felnőtt csapat keretéhez kerülhet.”

A csapat a többi akadémiai korosztályhoz hasonlóan pihenőjét tölti. Majd a pihenő után, július közepén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Vissza