A nyári, örvendetes klubátalakuláshoz hasonlóan az U16-os csapat is komoly változásokon esett át. Nem véletlen, hogy a vezetőedző ezzel kezdte értékelését:
 - Kollégámmal, Tóth Szilárddal egy teljesen új csapatot kaptunk, a 2002-es korosztályt. Az előző idényben az U15-ös kiemelt bajnokságban szerepeltek. Volt három játékos, akik önként távoztak tőlünk, már a felkészülést sem kezdték nálunk. Érkeztek hozzánk különböző helyekről próba-, illetve a már kiválasztott játékosok, akik az első edzéseket már velünk kezdték, így a kezdő létszámunk 29-re duzzadt. A harmadik hét végére időzítettük a végleges keret kialakítását. A nyári felkészülésünket 23 fővel indítottuk, bentlakásos (kollégium) rendszerben dolgoztunk. A bajnoki mérkőzés kezdetéig 5 hetet edzettünk, ez összesen 27 tréninget, illetve 3 edzőmérkőzést jelentett - mondta Szatke Zoltán. 

A bajnokságban végül 29 pontot szerzett az együttes, és az ötödik helyen telelhet. 

- A másodosztályú U16-os bajnokságban 15 mérkőzésből kilencszer győztesen hagytuk el a pályát, kétszer játszottunk döntetlent és négyszer bizonyult jobbnak az ellenfél. Mindegyik győzelem fontos a számunkra, de vannak közöttük olyanok, amelyekre nagyon büszkék vagyunk: 
 a Grosics elleni idegenbeli sikerünk előtt ellenfelünk még a dobogón állt, de a Vasas elleni magabiztos hazai győzelem is komoly fegyvertény volt.  A Paks ellen úgy fordítottunk, hogy az ellenfél még a szünetben 3-1-re vezetett, de magabiztosan nyertünk Diósgyőrben vagy a féltávnál még hibátlan Kecskemét vendégeként is. Ezeken a diadalokon kívül még győztesen hagytuk el a pályát idegenben Sopronban és Szolnokon, hazai pályán a Veszprém és a Pécs ellen. Két döntetlent játszottunk Békéscsaba és az UTE ellen, mindkettőt hazai környezetben. A legfájóbb az Újpest elleni mérkőzés, ahol a nagy pontelőnnyel vezető csapat csak a 89. percben szerzett szerencsés góllal tudta ellenünk döntetlenre hozni az összecsapást. Négy alkalommal szenvedtünk vereséget, az első mérkőzésen az UFC ellen hazai pályán, idegenben pedig Zalaegerszegen, Gyirmóton és Kaposváron. Rúgott gólátlagban a legjobb csapatok közé tartozunk, igaz túl sok gólt kaptunk a mérkőzéseken. Védekezésben főleg a belsővédő pozícióban hibáztunk óriásikat, ide csak a bajnokság utolsó harmadára találtuk meg a legmegfelelőbb játékosokat
- értékelt a csapat trénere.  

A csapat őszi idénye jól alakult, mindössze három pont a hátrány a második helyezetthez képest.  

- Úgy gondolom a játékosok sokat fejlődtek minden téren. Becsületesen dolgoznak edzéseken, fegyelmezetten és koncentráltan játszanak a mérkőzéseken - mondta Szatke Zoltán. 

A csapat a többi akadémiai korosztályhoz hasonlóan december 15-ig edz, majd a pihenő után, január 8-án kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Az U16-os csapat játékosai és edzői ezúton kívánnak mindenkinek áldott, békés ünnepet és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt! 

 

Vissza