Az első tétmérkőzését játszotta az őszi idényben a Nyíregyháza Spartacus női csapata. A Magyar Kupa 1. fordulójában a szintén NB-II-es Ajka volt az ellenfél.

A 9. percben vezetést szerzett a Szpari, Kovács Anikó a bal oldalról, éles szögből mesterien csavart a kapuba egy szabadrúgás után, 1-0.Nyolc perc múlva növelte előnyét a Nyíregyháza, egy szöglet után kipattant a labda, és Kárpátfalvi Virág lőtt a kapuba, 2-0. Támadásban maradt a Spartacus, és Bodnár Bianka 20 méterről hatalmas kapufát lőtt. Az első félidőben nagy volt a hazai fölény, és megérdemelten vezetett a Szpari.

Fordulás után tovább növelte előnyét a Nyíregyháza, az 55. percben Bodnár Bianka lőtt 22 méterről, és a kapus csak hozzáérni tudott a labdához, hárítani nem, 3-0. Öt perc múlva jött a negyedik, Bodnár Bianka beívelése után Kárpátfalvi Virág fejelt a kapuba. Folyamatosan alakított ki helyzeteket a Szpari, és a 65. percben Kovács Anikó cselezte be magát középre, és 18 méterről kilőtte az alsó sarkot, 5-0. A 78. percben megszületett a hatodik találat is, Kovács Anikó csavart a kapuba egy szöglet után, majd egy perccel később Boros Edinát buktatták a 16-oson belül, és a sértett értékesítette a 11-est, 7-0. Urai Bianka találta el a hajrában távolról a felső lécet, közel állt az újabb gólhoz a Szpari. Több találat nem született, a Nyíregyháza Spartacus magabiztosan győzött, és továbbjutott.

Nyíregyháza Spartacus – Ajka 7-0 (2-0)

Nyíregyháza: Bódig – Tóth C. (Nagy T. 62.), Barta, Kocsis, Szanyi, Kovács A., Bodnár, Urai, Kárpátfalvi,  Czvik Zs (Boros 62.)., Hrinkó (Bukta, 77.)

Szilágyi Krisztián vezetőedző: - Fegyelmezetten játszott a csapat, játékosaim betartották amit kértem tőlük, és megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak!

Vissza