Ami korábban már négy csapatnak, az a Zalaegerszegnek sem sikerült. A Nyíregyháza Spartacus U19-es csapata ötödik bajnokiját is megnyerte! A 3. percben a jobb oldalon Starosta Dávid kapott jó ütemű labdát a középpályáról. Átvétel után egyéni akcióval betört a 16-on belülre, ahol szabálytalanul állították meg. A megítélt 11-est maga a sértett higgadtan értékesítette, 1-0. A folytatásban is több helyzete volt a Szparinak, de az újabb gólra a hajráig kellett várni. A 92. percben a vendégcsapat térfelén, baloldalon vezettünk kontratámadást. Kovács Norbert vitte keresztbe a labdát és a megbontott védelem helyezkedési hibáját kihasználva a jobb oldalon érkező Ferencz Róbert elé továbbított, aki csereként beállva az első labdaérintéséből látványos nagy gólt lőtt a Zalaegerszeg kapujába.

Nyíregyháza Spartacus-BJLA U19 - Zalaegerszegi TE Akadémia 2-0 (1-0)

Nyíregyháza Spartacus: Kopasz József – Magyar Gábor, Matyi Zoltán, Seres Patrik, Csáki Bertalan, – Végső Előd, Hubicsák Zoltán (Bakó Tamás a szünetben) Németh Csaba – Motkó Benjamin (Szokolai Márk a szünetben), Kovács Norbert, Starosta Dávid (Ferencz Róbert 90’)

Edzők: Révész Csaba vezetőedző, Gyurovics Zsolt másodedző

Gólszerző: Starosta Dávid (3’) Ferencz Róbert (92’)

Révész Csaba vezetőedző: - A nagy szélben lejátszott mérkőzésen az első félidőben hamar gólt szerzett a csapat egy egyéni megvillanásból született büntetőrúgást követően. Szélességben és mélységben jól zártuk a passzsávokat, így sok labdát tudtunk szerezni a pálya középső harmadában. Benne volt a játékosok lábában a második gól, de nem tudtak élni az adódott lehetőségekkel, egy jogosnak tűnő újabb büntető is elmaradt ebben az időszakban. A második félidőben a vendégcsapatot segítette a nagy erejű szél. Ellenfelünk törekedett az egyenlítésre, de az időjárási viszonyokhoz jól alkalmazkodva a kontráinkban mindig benne volt a veszély, a gólszerzési lehetőség. Kapusunk két alkalommal hibáját javítva, nagy bravúrokat mutatott be. A mérkőzés hosszabbításában jártunk már, amikor egy kontrajáték után a második találattal keretbe foglaltuk a mérkőzést.

Vissza