A Duna Aszfalt TVSE vendége volt a Nyíregyháza Spartacus a labdarúgó Magyar Kupában.

Duna Aszfalt TVSE - Nyíregyháza Spartacus 2-3 (1-2)

Tiszakécske 

Jv: Németh Ádám ( Farkas, Zsákai)

Duna Aszfalt TVSE: Ladányi - Benkő, Zámbori, Csáki, Juhász, Annus (Markó 70.p), Horváth (Kirchner 84.p), Szabó, Kardos, Székely (Puskás a szünetben), Kocsis

vezetőedző: Szabó István

Nyíregyháza: Megyeri - Kónya, Fodor, Máté, Farkas - Kártik (Holdampf 57.p), Kesztyűs - Gréczi, Gajdos, Sinanovic (Papp a szünetben) - Bajzát (Pekár 64.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Jól kezdődött a találkozó nyíregyházi szempontból. A 3. percben Gréczi Gábor szerzett labdát a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. Nagy mezőnyfölényben játszott a mérkőzés elején a Szpari, és Gréczi megszerezhette volna második gólját is, de kimaradt a helyzet A 17. percben növelte előnyét a Nyíregyháza! Farkas és Kesztyűs játszott össze szépen a bal oldalon, majd utóbbi beadása után Gajdos Zsolt fejelt a kapuba, 0-2! 

A 23. percben szépített a hazai csapat. Egy ügyes összjáték után Juhász lőtt pontosan, 1-2. A folytatás mezőnyjátékot hozott, mindkét oldalon voltak jó megoldások, de újabb gól nem esett. Gajdos és Sinanovic viszont sárga lapot kapott egy-egy rossz ütemű becsúszás után. Az utolsó tíz percben sem változott a játék képe, nagy helyzet nem alakult ki. A Szpari megkapta harmadik sárgáját is, ezúttal Farkast figyelmeztette a játékvezető. Az első félidő után a Nyíregyháza Spartacus vezetett Tiszakécskén. A szünetben mindkét szakvezető cserélt, a hazaiknál Székely helyére Puskás állt be, míg nálunk Sinanovicot Papp váltotta. Gajdos majdnem góllal kezdte a második félidőt, harminc méteres bombája a felső lécről pattant ki, a kapus már verve volt. A másik oldalon viszont nagyobb szerencséje volt a hazai csapatnak. Egy lövés után felpattant a labda Kónyáról éppen Puskás elé, aki a kapuba fejelt, 2-2. Cserélt Lucsánszky Tamás, előbb Holdampf Gergő majd Pekár László érkezett Kártik Bálint illetve Bajzát Péter helyére. Nagy csata folyt a pályán kevés lehetőséggel, de a Nyíregyháza volt kezdeményezőbb. A hazaiak is cseréltek, két új játékos is érkezett a hajrára. A 87. percben ismét a Szpari szerzett vezetést! Pekár László harcolt ki szabadrúgást, és ő ívelte középre a labdát, Papp Máté pedig a lecsorgó után a léc alá lőtt, 2-3! A hátralévő időben az eredmény nem változott, a Szpari megnyerte a találkozót és továbbjutott a Magyar Kupában. 

Lucsánszky Tamás vezetőedző: 2-0-ig úgy játszott a csapat ahogy kell, jól működtek a labdaszerzések, és megérdemelten vezettünk. A folytatásban viszont kiengedtünk és a Tiszakécske egyenlített, ebben az időszakban jól futballozott a hazai gárda. Az utolsó 15 percben viszont egyértelműen fölényben voltunk, és sikerült kiharcolni a továbbjutást. 

A megyei csapatok Magyar Kupa eredményei: 

Sényő - Kazincbarcika 2-0

Nagyhalász - Iváncsa 1-3 

JVSE - Nagyecsed 0-5 

Nyírbátor - ETO FC Győr 1-1 ( hosszabbítás után), büntetőkkel: 4-5 

Ibrány - Jászberény 3-1

BKV Előre - Kisvárda 0-3 

 

Vissza