Egy speciális géppel vizsgálták a Nyíregyháza Spartacus női labdarúgó együttesének játékosait. Néhány perc alatt a testösszetétel mellett minden olyan adatot megkaptak az edzők mely alapján tudják, melyik labdarúgónak mit kell fejlesztenie. A téli szünetben megállapodott a klub Szentes-Szendrey Anna Máriával aki már eddig is dolgozott a Szpari kötelékében, mivel négy utánpótlás együttesnél fejlesztette a játékosok erőnlétét, de segíti a női röplabdások felkészülését is.

- Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptam a női labdarúgó együttest is. Ez a munka puzzle-ként illeszkedik majd ahhoz amit eddig végeztek, és bízom abban hogy eredményesek leszünk. Minden hónapban folyamatosan teszteljük a játékosokat, így látjuk azt, mennyit változtak, mi az amin esetleg módosítani kell. Három hónapon belül jelentős állóképesség, erő, hajlékonyság és sebesség változások lesznek - mondta Szentes-Szendrey Anna Mária erőnléti edző.

A játékosokra a következő napokban további felmérések várnak, majd elkezdődnek a tréningek. Első körben erőnléti edzéseket végeznek majd a játékosok, majd előkerülnek a labdák is. A tervek szerint néhány napra Szlovákiába utazik majd az együttes egy rövid edzőtáborba, ahol több felkészülési találkozót is játszik.

- Egy mini tornát szervezünk az edzőtáborban, ahol külföldi csapatok ellen játszhatunk. Négy együttes már jelentkezett, de további kettővel tárgyalunk. Az is eldőlt, hogy a Debrecennel is találkozunk a felkészülés során - mondta Makay Robin vezetőedző.

A keret is változott a Szpari női együttesénél. Kovács Anikó az őszi utolsó meccsen már pályára is lépett, rá tavasszal folyamatosan számíthat majd a szakmai stáb. A téli szünetben érkezett Egerből Szanyi Mária, aki néhány hete még a Nyíregyháza ellen játszott, és akkor nem gondolta, hogy rövidesen a Spartacus labdarúgója lesz.

- Makay Robin többször is keresett, majd néhány hete felvázolta a terveket és meggyőző volt. Komoly célokért küzdhetek majd Nyíregyházán, ahol szeretnének egy élvonalbeli csapatot kialakítani - mondta Szanyi Mária.

A női gárda újoncként a harmadik helyen zárta az őszi szezont, tíz meccséből ötöt nyert meg, egyszer játszott döntetlent és négyszer kapott ki. Tavasszal újabb nyolc mérkőzés vár a hölgyekre, és szeretnének dobogón végezni a bajnokság végén. Az első találkozót március 3-án hazai környezetben vívja a gárda, amikor a második helyezett Kelen SC érkezik Nyíregyházára. 

Vissza