Megtelt a Continental Aréna előtere. Kétszáz drukker érkezett a Nyíregyháza Spartacus szezonnyitó ankétjára. 

A napokban elhunyt szurkoló,Tolnai Gergő tiszteletére néma főhajtással kezdődött az ankét, Dr. Elbert Gábor pedig jelezte, hogy Tomek Zoltán és a korábbi Szpari játékos, Markovics Dávid gyógykezelését is segíti a klub. A sportszakmai ügyvezető értékelte az elmúlt időszakot. 

- Az volt a cél, hogy a téli átigazolás után az első csapatnál egy olyan keretünk legyen, mely mind a korosztály összetételében, mind mentalitásában olyan, mellyel lehet dolgozni. A téli felkészülés ennek a jegyében telt. Az utolsó pillanatban is érkeztek játékosok, komoly tárgyalássorozat van mögöttünk. Hosszú távra tervezünk, ezért főként fiatal labdarúgókat igazoltunk, akik több éven keresztül erősíthetik a Szparit. Harminc év fölötti játékosunk csak Bajzát Péter és Rezes László most a keretben - mondta Dr. Elbert Gábor. 

A sportszakmai ügyvezető az új stadionról is beszélt, melynek látványtervei már megtekinthetők. Azt még nem lehet tudni, mikor kezdődnek a munkálatok. 

Szűcs Mihály sportigazgató bemutatta a Nyíregyháza Spartacus új mezeit. Mind a hazai, mind az idegenbeli egyedi, a sportszergyártó csak a Szparinak készít ilyen mezeket. A hazai piros-kék, míg az idegenbeli fehér. Nagyobbak a feliratok és 3D-s a címer a mezen. 

Németh Károly, az akadémia részéről értékelte a felkészülést, Makay Robin a női, Lucsánszky Tamás a férfi együttes elmúlt időszakáról beszélt. Mindketten kiemelték, hogy hasznos edzőtáborozáson vannak túl, és sikerült elvégezni a tervezett munkát. Ezek után egyesével mutatta be a két vezetőedző az új labdarúgókat. A hölgyekhez Kárpátfalvi Virág, Boros Edina, Lizák Kitti, Serbán Apollónia, Kovács Anikó és Szanyi Mária érkezett, míg a férfi kerethez Csilus Ádám, Fülöp Gergő, Pejovic Danilo, Szabó Bence és Hornyák Marcell csatlakozott. Utóbbi nem lehetett ott az ankéton, mivel a délutáni edzésen megsérült, az első információk szerint megzúzódott a lábfeje. 

Természetesen a szurkolók is kérdezhettek. Itt válaszában Dr. Elbert Gábor kiemelte, azért kölcsönbe érkeztek játékosok, mert ilyenkor a kölcsönadó fél diktál. A klub viszont szeretné azokat a fiatal játékosokat megszerezni, akik erősítést jelentenek.

A játékkal kapcsolatban Lucsánszky Tamás elmondta, sok dologban előre lépett a csapat, de még mindig vannak olyan területek, melyek nem működnek tökéletesen, azért dolgoznak, hogy kijavítsák a hibákat. Felmerült, hogy a női csapat miért nem Örökösföldön játszik, nos az edzőcentrum pályái az utánpótlás együttesek miatt folyamatosan foglaltak, a jövőben szeretnék bővíteni az edzési lehetőségeket. Célként továbbra is azt jelölte meg a vezetés, hogy öt év alatt egy stabil NB-I-es klub legyen a Spartacus. Ez nem azt jelenti, hogy öt év múlva jut fel, hanem azt, hogy tartósan az élvonalban marad. Ehhez egy stabil klubra van szükség, melynek kialakítása nyáron kezdődött. A Pizza Goool jóvoltából senki sem távozhatott éhesen, a Szpari partnere kóstolóval várta a szurkolókat. 

Vissza