Nyáron női együttest is létrehozott a Nyíregyháza Spartacus, és a csapat benevezett az NB-II-be. Az alapoktól kellett kezdeni a munkát, a keret pedig folyamatosan alakult ki. Hét hetes felkészülés után múlt szombaton lépett pályára először bajnoki meccsen a Szpari Monoron, és egy fordulatos találkozón 4-4-es döntetlent ért el. 2-2-nél Fekete Gabriella találata után vezetett is a Nyíregyháza.

- Nagyon örültem a pontszerzésnek és a gólomnak is. Voltak még hibák, de remélem egyre jobbak leszünk, kezdésnek ez nem volt rossz - mondta Fekete Gabriella játékos.

Bornemissza Barbara is gólt lőtt. Ő ezen a találkozón védőt játszott, de Makay Robin vezetőedző kockáztatott, és hátrányban előre küldte játékosát.

- Támadó szellemű játékos vagyok, de kényszerből most védőként szerepeltem. Már a szünetben beszéltünk arról, hogy ha gond van előre kell mennem. Amikor 4-3-ra vezetett az ellenfél ez megtörtént és szerencsére gyorsan egyenlítettem, majd mehettem vissza védekezni – mondta Bornemissza Barbara játékos.

A hétvégén történelmi mérkőzést játszanak majd az NB-II-ben, mivel két nyíregyházi csapat találkozik. A Nyíregyháza Spartacus a Nyírség NSC-t fogadja a Tiszavasvári úti NYVSC pályán.

- Pikáns találkozó lesz melynek plusz érzelmi töltete van, de számomra szakmailag olyan mint bármelyik másik. Szeretnénk jó eredményt elérni, de nem készülünk külön erre a meccsre - mondta Makay Robin vezetőedző.

A Szpari szakmai stábja bővült a héten. Sánta Tibor  - nyíregyházi nevelésű kapus, aki jelenleg a Cigánd NB-III-as csapatának hálóőre - jelezte, hogy szívesen segít a női együttes kapusainak felkészítésében. A kapusedzői munkát ingyen vállalta, Makay Robint pedig jól ismeri, mivel dolgoztak korábban együtt.

A hétvégi ellenfél Nyírség NSC az első fordulóban 1-0-ra kikapott az Airnergy együttesétől, így Kósa János gárdája szeretne javítani. A Magyar Kupában mindkét nyíregyházi csapat továbbjutott, és a sorsolás után épp egymás ellen játszhatnak majd a kupasorozatban is. A szombati bajnoki meccs 15 órától kezdődik.  

Vissza