Négy veretlenül megvívott mérkőzés után vasárnap kikapott a Nyíregyháza Spartacus a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A mieinket alaposan megtizedelte a koronavírus járvány, alapemberek hiányoztak a Szeged ellen. 

- Nem is kell részleteznem, mennyire hiányzott egy Hornyák Marcell, egy Farkas Aurél, egy Ötvös Bence vagy egy Fodor Ferenc a csapatból. De Papucsek Barnáék odatették magukat, az utolsó percig hajtották a fiatalabb társakat, hogy ne adjuk fel, ne álljunk le hátrányban sem. Sajnos a Szeged ellen a második félidőben a támadójátékunkban már nem volt elég átütő erő. Ekkor nem működött jól a középpálya és a támadók közötti kapcsolat, pedig megbeszéltük mi a feladat egy-egy szituációnál, de ezt nem sikerült megvalósítani. Néhány fiatal játékos is lehetőséget kapott, számukra egy komoly stresszt jelentett, hogy első bajnokijukon, vagy hosszú kihagyás után léptek pályára, egy rossz szavam nem lehet rájuk - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

Szerdán viszont rögtön itt a következő feladat, a Vasas vendége lesz a Szpari. A fővárosiak nagyon erős kerettel rendelkeznek, nyáron többek között az élvonal gólkirályát is megszerezték. De ismerősök is bőven futballoznak a budapestieknél, hiszen Jova Levente, Pekár László és Hinora Kristóf is játszott a Spartacusban, Kopjári Nándor pedig technikai vezetőként dolgozott a klubnál. A Vasas nem kezdte jól a szezont, túl van egy edzőcserén, legutóbbi hét meccsükön viszont veretlenek maradtak, és csak a Pécs tudott pontot szerezni ellenük. Jelenleg három ponttal gyűjtöttek többet a Nyíregyházánál, és a negyedik helyen állnak a tabellán. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti.  

Vissza