Negyedórával a meghirdetett kezdés előtt már sokan álltak a Városi Stadion műfüves pályája mellett. A földön leszerelt székek, háló- és kapufadarabok. Ki tudja előbbit pályafutása során edzéseken és meccseken hányszor találta el Szatke Zoltán. A Szpari legendás játékosa több jelenlegi labdarúgóval szintén ott volt a csütörtöki eseményen. 

Nyíregyháza Önkormányzata, a NyírVV Nonprofit Kft. és a Nyíregyháza Spartacus FC hirdette meg, melynek keretében a Városi Stadionból egy-egy ereklyét vihettek haza a szurkolók az új építésének kezdete előtt. 

- Sok emlékezetes mérkőzést láttam itt az elmúlt negyven évben, megtartjuk emlékként a sikereket, és azokat a tárgyakat is, melyeket ma hazavihetnek a szurkolók. Bár arról beszélünk, hogy új stadiont kap Nyíregyháza, de ez sokkal több annál. Egy olyan létesítmény, ahol fiatalok sportolhatnak, egészséges életmódot folytathatnak, és természetesen a város lakói szórakozhatnak, szurkolhatnak - mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere. 

A Nyíregyháza Spartacus részéről Dankó Gergő búcsúzott a stadiontól. 

- Gyerekkoromban sok mérkőzést láthattam én is itt, sok emlékezetes meccsen szoríthattam a csapatnak. Most az építkezés alatt egy rövid időre elköszönünk, hogy majd egy új, modern épületbe térhessünk vissza - mondta a Szpari klubigazgatója.

A szurkolók között sok olyan volt, aki soha nem hiányzott a találkozókról. Azt tervezik, Balmazújvárosban is ott lesznek majd a bajnokikon, és buzdítják a Szparit.  

Vissza