A Szeged 2011 vendége volt a Nyíregyháza Spartacus. A két csapatot ragyogó időjárás, és 100 néző fogadta. 

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Gyula 100 néző

Jv: Gyarmati II. Tibor (Szvetnyik, Pápai)

Szeged 2011: Szántai - Horváth, Coroian(Farkas A. 62.p), Jagodics, Mészáros, Farkas M., Achim, Zabari, Király(Pászka 89.p), Zádori(Balogh 85.p), Germán

vezetőedző: Klausz László

Nyíregyháza: Hermány - Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei - Kártik(Holdampf a szünetben), Tamási - Rudolf(Tisza 71.p) - Sinanovic, Dragóner, Harsányi(Szécsi 62.p) 

vezetőedző: Véber György

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk. Az ősszel két gólt szerző Dragóner Filip ezúttal a kezdőben kapott helyet. A hazaiaknál a kezdőből Jagodics, Mészáros és Germán is játszott Nyíregyházán. Az első negyedórában Rudolf szabadrúgása és Sinanovic megindulása után alakult ki lehetőség, de lemaradtak középen a társak. Főleg mezőnyjáték folyt a pálya közepén, enyhe Szpari fölénnyel. 

A folytatásban sem változott a helyzet, a Szeged és a Nyíregyháza is stabilan védekezett, így a támadók nem kerültek helyzetbe. Harsányinak volt egy ígéretes elfutása, de a beadás nem talált társat, majd Rudolf cselezte be magát a 16-oson belülre, de les miatt szabadrúgást ítélt a játékvezető kifelé. A félidő felénél a Szeged inkább kontrákra játszott, de nem volt nagy lehetőségük. Zádori veszélyeztetett egy visszafejelt labda után, de közelről nem talált a kapuba. Az első félórában gyűrték egymást a csapatok, gól nélkül. A folytatásban sem változott a helyzet, a két kapusnak nem volt dolga. Az első félidő hajrájában három szögletet is rúghatott a Szpari, egyszer pedig Rudolf - a legaktívabb nyíregyházi - ment el az alapvonalig, de a beadása nem volt pontos, így az eredmény nem változott. A játékrész nem hozott gólt. 

Véber György cserélt a szünetben, Kártik Bálintot Holdampf Gergő váltotta. Nem változott a helyzet a második félidő elején, nagyrészt mezőnyjáték, de egy lepattanó labda után Király veszélyeztetett, ám pontatlanul célzott. Király egy perccel később ismét megpróbálta, ezt Hermány hárította. A másik kapu előtt Sinanovic tört be a 16-oson belülre, de lövése nem volt veszélyes. Az 55. percben Zádori csúsztatott egy szöglet után, elkerülte a labda a kaput. Szécsi állt be csereként, és rögtön gólt szerezhetett volna Holdampf beadását követően, de tíz méterről nem talált a kapuba. A másik oldalon viszont megszerezte a vezetést a Szeged, egy lövést Hermány hárított, ám a kipattanóra Zádori érkezett és a kapuba passzolt a 68. percben, 1-0. Tisza állt be csereként Rudolf helyére, és rögtön egyenlíthetett volna, de közelről a kapusba fejelte a labdát, majd Dvorschák próbálkozott szintén fejjel egy beadás után, ezt is fogta Szántai. A jól játszó Dragóner is közel állt a gólszerzéshez, három méterről lőtt a hosszú sarok irányába, de a hazai kapus nagy bravúrral kispárgázta a labdát a 83.percben. A hajrában a szegediek is kihagytak egy ziccert, így az eredmény nem változott, a hazai csapat megnyerte a találkozót.

Véber György vezetőedző: Hű tükörképe volt a mérkőzés eredmény szempontjából az elmúlt hónapunknak. Az ellenfél egy jól eltalált lövés után gólt szerez, mi meg nagy helyzetekből is képtelenek vagyunk betalálni. A játékosaim akartak, de ez kevés volt. 

Vissza