406 mérkőzés, 36 gól, négy alkalommal feljutás az élvonalba, ott 129 meccs. Mindez Szpari mezben. Szatke Zoltán a nyíregyházi futball emblematikus tagja. Bár évek óta a klub utánpótlásában dolgozik edzőként, még 50 évesen is rendszeresen pályára lépett Kótajban. Most viszont a Szpari hívta, legyen a megyei III. osztályú gárda játékosa, tapasztalatát a pályán is adja át a fiataloknak. 

- Akik ismernek tudják, hogy ha én kezet fogok egy klub vezetőjével, akkor ott játszom. Ez alól egy kivétel van: ha a Spartacus hív, akkor nincs mese! Most ez történt. Beszéltünk a kótajiakkal a folytatásról, de amikor a Szpari jelezte, hogy számítana rám, nem is gondolkodtam a válaszon. Természetesen tisztában vagyok a korommal, jeleztem, hogy rám már ne építsenek csapatot, de amiben tudok, segítek - mondta Szatke Zoltán. 

A megyei III. osztályú bajnokságban nem a védő lesz az egyedüli rutinosabb játékos, több olyan fiatal tréner dolgozik jelenleg a Szpari utánpótlásában, akik tavalyi is játszottak megyei csapatokban. A keret többi tagja viszont főként utánpótlás játékosokból áll majd. 

- Ez az osztály egy olyan osztály, ahol teljesen más pályaviszonyok vannak, harcos, kemény gárdák lesznek, ezért biztosra egyik mérkőzésen sem lehet menni. De természetesen a győzelem lesz a célunk minden találkozón - mondta Szatke Zoltán. 

Szatke Zoltán természetesen marad az utánpótlásnál is, ahol továbbra is edzőként dolgozik majd. 

Vissza