A csütörtöki csapadékosabb időjárás után pénteken ismét jó időben tréningezhetett Törökországban a Nyíregyháza Spartacus kerete. Ezúttal taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly, szombaton pedig két felkészülési mérkőzéssel zárul az edzőtábor.


Előbb egy igazi sztárcsapat utánpótlás együttese lesz az ellenfél. Az orosz Krasnodarban futballozik többek között a több mint harmincszoros svéd válogatott Viktor Claesson, vagy az orosz válogatott Jurij Gazinszkij. A csapat összértéke közel 100 millió euró (a Szparié 1,88) , jelenleg egy ponttal lemaradva a Zenit mögött a második helyen állnak az orosz bajnokságban. Ha velük nem is, de a klub III. csapatával megmérkőzhet a Nyíregyháza. A Krasnodarnál nagyon komoly utánpótlásnevelő munka folyik, több orosz U19-es válogatottja van az együttesnek akik pályára lépnek a Szpari ellen.

A szombati nap másik ellenfele a szerb élvonal tavalyi negyedik helyezett gárdája, a Spartak Subotica lesz. A Vojvodina után a második legnépszerűbb vajdasági csapat fennállása során kétszer játszhatott jugoszláv kupadöntőt. A Transfermarkt oldala 7,58 millió euróra becsüli a keret értékét, a szerb labdarúgók mellett angol, nigériai és montenegrói légiósaik is vannak. Pár napja a Békéscsabával játszottak felkészülési mérkőzést, és legyőzték a csabaiakat.

Vissza