A nyíregyháziaknál több poszton változott a legutóbbi kezdő. Ezúttal a kapuban Perger Bence kezdett. 

Nyíregyháza Spartacus - Siófok 1-0 (1-0)

Városi Stadion 1300 néző

Jv: Lovas László (Punyi, Csatári)

Nyíregyháza: Perger - Szokol, Rubus, Dvorschák, Pálinkás, Tamási(Kónya 83.p), Holdampf(Ur 65.p), Szécsi (Pölöskey 59.p), Rezes, Rudolf, Harsányi 

vezetőedző: Mátyus János

Siófok: Tajti - Tamaskó, Czingráber, Nagy D, Berki, Elek, Gréczi, Farkas, Kozma (Nagy R. 53.p), Szalai, Berde

vezetőedző: Kopunovic Goran 

Nagy helyzettel kezdődött a találkozó, Szécsi beadásánál Harsányi nem találta el jól középen a labdát, így mellé ment a lövés. A 8. percben egy szöglet után Berki próbálkozott, a fejéről fölé pattant a labda. A másik oldalon egy sarokrúgás után Dvorschák fejelhetett, centikkel ment mellé a labda. A 21. percben Rudolf ment el szép csellel, beadásáról alig késett le a hosszú oldalon Szécsi. Újabb beadás, erről Dvorschák maradt le középen. A 28. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Rezes László adott nagy labdát Harsányi Zoltánnak, aki a bal oldalon kilépett, és éles szögből a kapuba lőtt, 1-0.

A 38. percben Rudolf végzett el egy szabadrúgást, a labda Eleken megpattant, de Tajti hatalmas bravúrral védett. Az első féidő az idei szezon eddigi legjobb Szpari játékát hozta, megérdemelten vezetett a csapat 45 perc után. A második játékrészben is a Spartacus kezdett aktívabban, több formás akciót is vezetett az együttes. Az 52. percben Rudolf szerzett labdát, 20 méterről lőtt, Tajti hatalmasat védett, a szögelt után Harsányi fejelt fölé.Nyolc perccel később ismét Rudolf tesztelte a vendégek kapusát, ezúttal is a hálóőr nyerte a csatát. A 65. percben egy szép Harsányi-Pölöskey játék végén Rudolf elé került a labda, aki a kapufát találta el! A másik oldalon Farkas próbálkozott szabadrúgásból, de mellé csavart. A hajrában az egyik oldalon Dvorschák, a másikon Elek veszélyeztetett. A 88. percben újabb kapufa! Rudolf szöktette Harsányit aki a lécet találta el. Az eredmény nem változott, nyert a Szpari !

Mátyus János: Izgalmas mérkőzés volt, de megérdemelten győztünk. Több helyzetünk volt, sokat tettünk a sikerért, és ismét léptünk egyet előre. Van még olyan szegmens melyben javulnunk kell, dolgozunk is rajta folyamatosan, és ennek van is eredménye. 

Vissza