Nyíregyháza Spartacus - Kozármisleny 0-4 (0-1)

Városi Stadion 1700 néző 

Jv: Nagy Róbert ( Dr. Varga, Márkus)

Nyíregyháza: Perger - Szokol, Rubus, Dvorschák, Farkas (Szécsi 67.p) - Tamási (Rezes a szünetben), Ur, Rudolf, Dragóner (Kártik a szünetben), Harsányi, Tisza

vezetőedző: Mátyus János

Kozármisleny: Helesfay - Kiss, Racskó, Gubacsi, Dinjar, Szekszárdi, Csábi(Nagy E. 70.p), Sinanovic(Varga  88.p), Kirchner (Beke 32.p), Tóth, Kemény 

vezetőedző: Kovács Zoltán

A kezdőrúgást Helebrandt Máté olimpikon végezte el, aki ma érkezett haza Rióból. Az első percek nem hoztak helyzetet, óvatosan kezdtek a csapatok. A 16. percben az első lehetőségéből gólt lőtt a Kozármisleny. Sinanovic játszotta magát tisztára a 16-oson belül, majd kilőtte a felső sarkot, 0-1. A gól után tartotta a labdát a vendég együttes, így a Szpari nem jutott helyzetig. A 29. percben Tóth indult meg a jobb oldalon, Farkas mentett szögletre, míg a másik oldalon Szokol lőhetett távolról, de mellé szállt a labda. A 37. percben egy szöglet után Tiszához került a labda, de mielőtt lőhetett volna, mentettek a védők. A 45. percben nagy egyenlítési lehetőség maradt ki. Rudolf ívelte át a labdát Harsányihoz, aki fejjel a kapufát találta el, a kipattanó után Dragóner lőtt, de Helesfay bravúrral védett. A szünetben a vendégek vezettek.

A második félidőből három perc telt el, és növelte előnyét a Kozármisleny, egy szöglet után Racskó csúsztatott a kapuba, 0-2. A gól után újabb két vendég helyzet, Perger hárított mindkét alkalommal, míg a másik oldalon Rudolf lövését fogta a kapus. Az 55. percben Rubus fejelhetett tisztán, nagyot védett Helesfay. Beszorította ellenfelét a Szpari, de rendre tisztáztak a védők a beadások után. A 61. percben újabb hazai kapufa, Rudolf lőtt, és a felső lécet találta el. A 68. percben Rubus becsúszását ítélte szabálytalannak a játékvezető, 11-es. A büntetőt Dinjar értékesítette, 0-3. A szépítésért hajtott a Szpari, egy beadás után Rezes fejelt mellé, majd Szécsi lövése tévesztett célt. A 86. percben jött a kegyelemdöfés. Beke ment el a jobb oldalon, majd a felső sarokba lőtt, 0-4. A vendégek megnyerték a találkozót, a Szpari elszenvedte idei első vereségét. 

Mátyus János: Beállhatnék a sorba, és mondhatnám, hogy nem mentek be a helyzeteink, és lőttünk két kapufát, de nem teszem. Fejet hajtunk a Kozármisleny előtt, megérdemelten nyertek. 

Vissza