A két csapat eddig egyszer találkozott bajnoki mérkőzésen, ősszel a Budaörs nyert 1-0-ra. Az eredetileg kiírt Gyarmati II. Tibor játékvezető a héten balesetet szenvedett, ezúton is jobbulást kívánunk neki! 

Nyíregyháza Spartacus - Budaörs 1-1 (1-0)

Városi Stadion 700 néző

Jv: Kovács J. Zoltán ( Szalai, Máyer)

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Máté, Farkas - Kónya (Harsányi 71.p), Kártik, Holdampf - Rudolf (Tamási 90.p), Szécsi, Dragóner (Sinanovic a szünetben)

vezetőedző: Véber György 

Budaörs:Vajda - Kinyik, Wild, Tányéros, Csobánki (Deli 60.p), Papp, Sajbán Miklós, Stieber (Csillag 81.p), Sajbán Máté, Petró, Marques-Airosa (Horváth R. 73.p)

szakmai igazgató: Bognár György 

Czeczeli Károly emlékére gyásszünettel kezdődött a találkozó. Mindkét csapat bátran kezdett, a vendégek sem álltak be védekezni. A 9. percben nagy helyzet maradt ki, Szécsi kapott remek labdát középen Rudolftól, alig lőtt mellé. Újabb lehetőség, Szokol beadása után Dragóner tűnt el a gólvonalnál, a játékvezető továbbot intett. A 13. percben Rudolf lépett ki a bal oldalon, egy csel után lőtt, egy védőről pattant ki a labda. A18. percben nagy helyzet maradt ki, Szécsi lőtt 20 méterről, a jobb oldali kapufáról kipattant a labda, Dragóner kapásból tette vissza, de mellé ment a lövés. A másik oldalon Hermány lépett ki egy indítás után, és önfeláldozóan mentett.

A 31. percben Rudolf végzett el szabadrúgást éles szögből, alig csavart mellé. A 35. percben nagy budaörsi lehetőség, 11 méterről végezhettek el közvetett szabadrúgást egy hazaadás után, de a sorfalról kipattant a labda. A 42. percben egy beadás után Kónya lőtt kapásból mellé, fölényben játszott a Szpari. A 43. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Holdampf Gergő szép cselek után passzolt Kónya Márkhoz, utóbbi belőtte középre a labdát, Rudolf Gergely pedig a hálóba passzolta, 1-0.

Az első félidő után megérdemelten vezetett a Spartacus. A második félidő elején a vendégek léptek fel támadólag, de nem tudtak helyzetet kialakítani. Az 52. percben Kártik kapott jó labdát Szécsitől, betört a 16-oson belülre, de beadása után mentettek a vendég védők. Aztán Sinanovic lőtt futtából a bal oldalról, védett Vajda. A 61. percben nagy Hermány bravúr, Sajbán Máté lépett ki ziccerben, lövését lábbal védte a hazai kapus. Majd Petró lőtt távolról, ezt is fogta Hermány Bence. A másik oldalon Szécsi bújt ki középen, pörgetését fogta Vajda. Nagy csata folyt a pályán, a Szpari kontrákból próbált újabb gólt szerezni. A 87. percben egy kapu előtti kavarodás után Kinyik lőtt, a felső lécet találta el. A 95. percben egy előreívelés után aztán Sajbán Miklós érkezett jól és a kapuba kotorta a labdát, 1-1. A Szpari az utolsó pillanatban veszített pontokat. 

Véber György vezetőedző Nyíregyháza: Igazságos döntetlen született. Az első félidőben lélektanilag jókor lőttük a gólt, a második félidőben azonban nem játszottunk jól, és megint a 95. percben veszítettünk pontokat. 

Bognár György szakmai igazgató Budaörs: Úgy érzem rászolgáltunk az egy pontra. A második játékrészben több helyzetünk is volt, a végén pedig sikerült az egyenlítés. 

Vissza