Az idény utolsó idegenbeli találkozóját vívta a Nyíregyháza Spartacus.  

Soroksár - Nyíregyháza Spartacus 4-0 (2-0)

Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep

Jv: Zierkelbach Péter (Kiss Balázs, Kis Zoltán)

Soroksár: Kovács- Molnár, Dvorschák, Gyömbér, Valencsik (Gárdos 82.)- Derekas, Huszák- Orosz (Csernik 75.), Lőrinczy, Kundrák- Erdélyi (Korozmán 66.)

vezetőedző: Lipcsei Péter

Nyíregyháza: Jova- Polényi, Fodor, Pejovic, Forró (Nagy J. a szünetben)- Motkó, Gulyás, Farkas (Ötvös 66.), Kártik (Kulcsár 75.)- Rezes, Hornyák

vezetőedző: Zoran Spisljak

A Szpari kezdte a találkozót, és az első percek nem hoztak helyzetet. Az 5. percben egy jobb oldali akció után Motkó beadásánál szögletre mentettek a hazai védők, majd a sarokrúgás után tisztáztak a soroksáriak. A másik oldalon előbb Orosz lőtt mellé, majd Kundrák került helyzetbe, de Jova hárított. A 14. percben viszont megszerezte a vezetést a Soroksár, Lőrinczy lövését hárította Jova, de a kipattanó után Erdélyi passzolta a kapuba a labdát, 1-0. Sajnos sokat nem kellett várni a második találatra sem, a 17. percben egy szöglet után Erdélyi fejelt a kapuba, 2-0. A két gyors gól nagyon megfogta a csapatot, a hazaiak pedig támadásban maradtak, és Lőrinczy lövése alig ment fölé. A 33. percben ismét Jova hárított, ezúttal Dvorschák fejesénél, majd a gyors bal oldalon vezett kontra végén szögletre mentettek a soroksári védők a másik oldalon. A félidő hajrájában átvette a kezdeményezést a Nyíregyháza, több akciót is vezetett, egy alkalommal Motkó elől az utolsó pillanatban mentett Valencsik. A játékrész végére még jutott egy Hornyák lövés és egy szöglet, de gól nem született, így maradt a 2-0-ás hazai vezetés az első félidő után.  A második játékrész eleje kiegyenlített volt, nagy helyzet nélkül. Az 54. percben Orosz játszott össze Erdélyivel, de Gulyás nagyot mentett Orosz lövése előtt. Bátrabban játszott a Szpari, de nem voltak pontosak a lövések, Gulyás próbálkozása is mellé ment. A 70. percben második szögletéből második gólját szerezte a hazai csapat, Gyömbér fejelt a hosszú sarokba, 3-0. És sajnos ugyanúgy mint az első félidőben, azonnal jött a következő soroksári gól is, a 73. percben szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, Lőrinczy lövése után a labda a felső lécről Korozmán elé pattant, aki a kapuba lőtt közelről, 4-0. Mindent megtett a szépítésért a Nyíregyháza, de Ötvös távoli bombáját kitolta Kovács. A másik kapu előtt Korozmán vállalta el 27 méterről, és a felső lécet találta el. A végére még jutott egy-egy lövés, de az eredmény nem változott, sajnos megszakadt a Szpari tíz meccses veretlenségi sorozata. 

Zoran Spisljak vezetőedző: - Sok kis sztár, és kevés olyan ember jellemezte ma a csapatot, akik valóban nyerni akartak! Nem elég a mezt felküldeni a pályára! A Soroksár könyörtelenül kihasználta hibáinkat, három - elkerülhető -  gólt is kaptunk pontrúgás után. A jövőt szem előtt tartva a második félidőben már további két fiatal jutott szerephez, de nem sikerült szépítenünk.    

Vissza