A Nyíregyháza Spartacus Sopronban lépett pályára a hétvégén. A házigazda hat meccs óta volt veretlen. 

Sopron - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (2-0)

Sopron

Jv: Radványi Ádám (Mohos, Kulman)

Sopron: Heinrich - Fehér, Tóth, Eszlátyi(Horváth 81.p), Erdélyi (Batizi-Pócsi 54.p), Sifter, Nagy, Fazakas, Németh, Garda, Kapacina(Gyürki 69.p)

vezetőedző: Supka Attila 

Nyíregyháza: Megyeri - Szokol, Rubus, Máté, Kónya - Holdampf (Sinanovic 83.p), Kártik - Rudolf, Rezes, Tisza (Ur a szünetben) - Takács (Szécsi 63.p)

vezetőedző: Dajka László

Hazai oldalon a korábbi nyíregyháziak közül Kapacina Valer kezdett, Csordás Szabolcs és Batizi-Pócsi Balázs a kispadon kapott helyet. A Sopron indította útjára a labdát. Az első percek tapogatózó játékot hoztak. Rudolf próbálkozott egy lövéssel, védett a kapus. Mindkét csapat szervezetten játszott, nem alakult ki nagyobb helyzet. Letámadott a Szpari, és zavart is keltettek a védelemben, de a 16. percben mégis a Sopron hagyott ki helyzetet, Megyeri fogta meg a labdát. Két perccel később viszont vezetést szerzett a hazai gárda, Garda lőtt 17 méterről pontosan, 1-0. A 24. percben Rudolf szabadrúgását fogta a kapus, majd Máté kapott sárgát egy belépő után. Újabb Szpari szabadrúgás, ezúttal Tisza végezte el, Rudolf fejelt mellé. A másik oldalon Erdélyi lőtt 15 méterről mellé. A 34. percben növelte előnyét a Sopron, egy beadás után Erdélyi érkezett középen pontosan, 2-0. Sok volt a pontatlanság a mieink játékában, a hazaiak ezt kihasználták. A szünetben a Sopron vezetett. A második félidő elején a Szpari lépett fel támadólag. Több szabadrúgást végezhetett el a csapat, az egyiknél Rudolf lőtt fölé. Egy szöglet után Máté maradt le kevéssel, majd egy újabb szabadrúgás kerülte el a hazai kaput. A 66. percben egy szép nyíregyházi akció végén Holdampf lőtt, hárított a kapus. A 73. percben Rudolf Gergely szépített, 25 méterre a kaputól átvette a labdát, majd óriási gólt lőtt, 2-1! Közben Takács Tamást kellett kórházba vinni, a támadónak eltört az orra. Próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, több ígéretes akciót is vezetett, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A második félidőben uralta a játékot a Szpari, de az első játékrészben elkövetett két védelmi hiba miatt nem szerzett pontot. 

Supka Attila vezetőedző, Sopron: – Hosszú böjt után sikerült győznünk. Régóta vártuk ezt a sikert. Az első félidőben jól játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát. Szélső játékunk is nagyon jó volt. A második félidőben feljavult a Nyíregyháza, látszott, hogy minőségi futballistái vannak. Megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen.


Dajka László vezetőedző, Nyíregyháza: –  Nagyon langyosan kezdtünk az első játékrészben, a Sopron gyors játékával meglepett bennünket, a második félidő már a miénk volt, próbáltunk egyenlíteni, de csak 2–1-ig jutottunk. Gratulálok a Sopronnak, és köszönöm a közönség szeretetét.

Vissza