Sopronban napsütés, de nagyon erős szél fogadta a Nyíregyháza Spartacust. A mieinknél Holdampf Gergő és Megyeri Gábor is játszott korábban a házigazdánál, a másik oldalon Batizi-Pócsi Balázs futballozott a Spartacusban, Bekő Balázs pedig a szakmai stáb tagja volt. Lucsánszky Tamás lázas beteg, ezért Bozsik József irányította a Szparit. 

Sopron - Nyíregyháza Spartacus 4-5 (2-3)

Sopron 350 néző

Jv: Horváth Tibor (Szabó Péter, Pápai Zoltán)

SVSE: Molnár - Varga, Tóth, Horváth, Bor (Hadházi a szünetben), Koronczai, Angyal, Garda (Kitl 56.), Batizi-Pócsi, Gyürki (Fazakas a szünetben), Szabó

szakmai igazgató: Bekő Balázs 

Nyíregyháza: Jova - Hinora, Rubus, Fodor, Forró - Kártik, Ötvös - Csilus Á. (Rezes 65.), Pekár, Papp (Pejovic 91.) - Dragóner (Hornyák 77.)

edző: Bozsik József 

A szombati eső nyomai alaposan látszottak a pályán, a kispadok előtti sávban mély volt a talaj. 

Az első támadásából gólt szerzett a Sopron, egy jobbról érkező beadás után Horváth fejelt a kapuba a 2. percben. Sajnos sokat nem kellett várni a következő hazai találatra sem, az 5. percben Horváth indulásánál még védett Jova, a kipattanót Szabó helyezte a kapuba, 2-0. Hidegzuhany. A gyors gólok után a Sopron kapuja előtt folyt a játék, Rubus próbálkozott egy lövéssel, hárított a hazai kapus. Folyamatosan támadott a Szpari, előbb Papp beadását fejelték ki, majd Csilus Ádám ziccerét hárította a kapus. Papp Mátét szabálytalanul szerelték a 16-oson belül, elmaradt a büntető. A 18. percben megint Csilus próbálkozott lövéssel, ezt is hárította a Sopron hálóőre. A 20. percben aztán összejött a szépítés, Fodor Ferenc tette vissza a labdát, Hinora Kristóf pedig a kapuba bombázott, 2-1! Sőt, azonnal jött az egyenlítés! Pekár László szerzett labdát, kiugratta Dragóner Filipet, aki a jobbösszekötő helyéről a kapuba lőtt, 2-2! Hatvan nyíregyházi szurkoló is elkísérte a csapatot, és láthatták, ahogy Hinora szerzett labdát, majd Pekár egy csel után lőtt, de Molnár hárított. A 29. percben is ők voltak a főszereplők, ezúttal Pekár szabadrúgását fogta a kapus. Nagy Szpari helyzet, Dragóner lépett ki, középre passzolt, de az utolsó pillanatban szögletre mentettek a védők. Újabb Pekár-Molnár párharc, a Szpari támadójának bombáját tolta léc fölé a kapus. A 40. percben Tóth rúgta meg hátulról Ötvöst, sárgát kapott érte. Az első félidő ráadásában megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Hinora indítása után Dragónert rántották le, 11-es!  A büntetőt Pekár László nagy erővel középre lőtte, 2-3, a szünetben vezetett a Szpari! Kettőt is cserélt a Sopron, Hadházi és Fazakas állt be. A második játékrész eleje nyugodtabb volt az elsőnél, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az 53. percben aztán Pekár László ívelte a labdát a védők mögé, Dragóner Filip kilépett és a kapuba lőtt, 2-4! És nincs vége! Papp Máté szerzett labdát, indította Pekár Lászlót aki három emberrel a nyakán meglépett, remekül passzolt középre, és Dragóner Filip a kapuba passzolt, 2-5! A Sopron próbált szépíteni, a 68. percben egy beadást Jova ütött ki, a kipattanót pedig Kitl fejelte fölé. Két perccel később viszont egy eladott labda után Szabó lőtt a Szpari kapujába, 3-5, potyogtak a gólok. A 77. percben a három gólt szerző Dragóner Filipet Hornyák Marcell váltotta, aki először léphetett pályára a Spartacusban bajnokin. Pekár végzett el szabadrúgást, mely után Papp lőhetett, alig ment mellé a labda, a másik oldalon egy kapu előtti kavarodás után Jova hárított. A 85. percben Horváth buktatása miatt büntetőt kapott a Sopron melyet a sértett végzett el, és a kapuba lőtt, 4-5. Papp helyett Pejovic Danilo érkezett, újabb játékos debütált a Szpariban. A 92. percben Rezes kapott jó labdát Pekártól, de fölé lőtt. Pejovic rögtön egy nagy bombával mutatkozott be, fölé szállt a labda. Az eredmény a folytatásban nem változott, a Szpari egy gólgazdag meccsen, hátrányból fordítva nyert! 

Bozsik József: Mindenek előtt jobbulást kívánok Lucsánszky Tamásnak! Az első tíz percben volt egy rövidzárlat, így két gólos hátrányba kerültünk. 0-2 után azonban felálltunk, és jó játékkal sikerült fordítani. Az utolsó negyedórában érződött a csütörtöki meccs okozta fáradtság, pedig több helyen változtattunk, de örülök, hogy olyan játékosokból áll a keretünk, akikre számíthatunk. Ilyen csapatot kívánok mindenkinek, gratulálok a fiúknak! 

Vissza