A Nyíregyháza Spartacus - Bozsik József Labdarúgó Akadémia több programot is elindít a tehetséges játékosok további fejlesztése érdekében. Ezen programok egyike a Reménységek csomag, amelynek keretein belül az U14, U15 és az U16-os korosztályok közül 10 játékost tud a klub kiemelten támogatni. A csomagot minden évben megújítaná a klub, a kiöregedő játékosok helyére a belépő korcsoportokból kerülnek be újabb labdarúgók.


 
A kiemelt tehetségek számára egyéni technikai és posztspecifikus képzés is indul heti két alkalommal az U14-es korosztálytól megkezdve. Az U16-U19-es tehetségek számára szintén heti két alkalommal indít a klub plusz kondicionális képzést, melyet az első csapat szakemberei fognak irányítani. A mentális képességüket pedig sportpszichológiai foglalkozások keretein belül igyekszik fejleszteni az akadémia. A klub tervei között szerepel, hogy az arra leginkább megérett játékosoknak profi szerződést kínáljon fel. Ezt bizonyítja az a tény, hogy jelenleg 13 olyan játékos van a felnőtt keretben, akik az akadémiáról kerültek ki, valamint 5 még utánpótláskorú labdarúgónk rendelkezik már profi szerződéssel. Ezen játékosok számát a Szpari szeretné növelni a jövőben.

Szerdán 10 labdarúgónak és szüleiknek tartott tájékoztatást a klub, melyen Kozák Attila ügyvezető, és Németh Károly, az akadémia vezetője is részt vett. 
 

Vissza