A hétvégi U16-U17-es DLA elleni mérkőzésen, a DVSC-DLA U17-es csapatában volt olyan játékos, aki pozitív mintát produkált. A Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetősége a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával egyeztetve, a járványügyi előírások fokozott betartása lévén a BJLA korosztályai nem számítanak kontakt személyeknek.



A Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetése mindemellett szigorú szabályozást alakított ki, ennek megfelelően az alábbi viselkedési normák kötelező betartására utasította az akadémia labdarúgóit és valamennyi egyéb alkalmazottját:

–  Kötelező az általános higiéniás szabályok fokozott betartása minden élethelyzetben (elsősorban gyakori kézmosás és fertőtlenítés otthon, hazai/családi környezetben, az edzőcentrumban, az irodai helyiségeiben, nyilvános szereplésekor, közösségi érintkezések alkalmával stb.).

–      Nyilvános helyek látogatása, idegen, nem szűk családi környezetben való tartózkodás nem ajánlatos, kerülendő illetve minden ilyen esetben arcmaszk viselése és legalább 2 méteres távolság tartása kötelező.

–      Bevásárlóközpontok, éttermek látogatása a kerülendő, illetve minden ilyen esetben arcmaszk viselése és legalább 2 méteres távolság tartása kötelező (plázák, mozik, színházak, szupermarketek, stb.).

–      Szórakozóhelyek, kül- és beltéri rendezvények (különösen tömegrendezvények) látogatása tilos.

–      Lehetőség szerint fontos a tömegközlekedési eszközök használatának mellőzése, amennyiben ez elkerülhetetlen úgy a maszk használata kötelező.

–       Tanácsos az idegenekkel való érintkezés fokozott kerülése (különösen a fizikai kontaktus kerülése).

–      Külföldre történő bármilyen célú utazás tilos, kizárólag rendkívül indokolt esetben, vezetői engedéllyel lehetséges.

–      Nyíregyháza város területének bármilyen célú elhagyása kizárólag indokolt esetben, vezetői engedéllyel lehetséges.

–   Amennyiben bárki a járványra jellemző tüneteket észlel magán (megfázáshoz hasonló tüneteket, láz, gyengeség, köhögés, hát- mellkas fájdalom, szédülés, fejfájás, hányinger, hányás, stb.) köteles otthon maradni, az edzéseket vagy mérkőzéseket nem látogathatja, sem a csapattársaival sem a BJLA más alkalmazottjával vagy vezetőjével személyesen nem érintkezhet, telefonon köteles haladéktalanul értesíteni a BJLA vezetőit az állapotáról. A klubtól független, önállóan kezdeményezett tesztelésről még azt megelőzően szintén tájékoztatni köteles a vezetőséget!

A felnőtt csapatnál is szigorúan veszik a járványügyi előírások betartását, a játékosok fokozottan figyelnek a higiéniára. A Szpari szerdán 17 órától a Tarpa ellen játszik edzőmérkőzést, a találkozó Nyíregyházán, a Városi Stadionban lesz. 

Vissza