„Hajrá Virág utca!” Hatalmas csatakiáltással készültek a találkozókra a Virág utcai óvoda játékosai. A kicsik komolyan vették a meccseket, és már van kedvenc csapatuk illetve játékosuk. A Bozsik program keretében több száz gyerek kezdett el focizni Nyíregyházán is. A Spartacus jelenlegi keretében is több olyan fiatal van, aki egykoron a Monbebében ismerkedett meg a sportággal. A legügyesebbek óvodás kor után is tovább focizhatnak.

- Van iskolás csapatunk is, itt játszhatnak tovább a gyerekek, a legjobbak pedig egyesületekhez kerülnek, a Szparihoz, a Filóhoz, a Grundhoz, vagy a Monbebéhez. Büszke vagyok arra, hogy utóbbiból sokan a Szpari keretének tagjai, még boldogabb lennék, ha minden tehetségünk Nyíregyházán maradna - mondta Szilvási István a Bozsik program koordinátora.

A pályán a gyerekek nagy csatákat vívtak, Tomek Zoltán pedig élete harcát vívja. A Szpari egyik hűséges szurkolója komoly betegséggel küzd, és sokan fogtak össze azért, hogy segítsék gyógyulását. Hazai és külföldi szurkolók is küldtek relikviákat árverésre. Hónapokat töltött kórházban, az ovifoci rendezvényen viszont már személyesen adhatta át azt a kézilabda mezt, melyet licitre bocsátott. A legmagasabb összeget Szilvási István ajánlotta, így átvehette Nagy László válogatott felsőjét.

- Nagyon köszönöm mindenkinek aki segített, aki mellénk állt ebben a nehéz időszakban. Békéscsabai szurkolóktól kaptam ezt a mezt, és Pista bácsi nagyon korrekt ajánlatot tett, köszönöm neki a licitálást. Sokat számít, hogy ennyien támogatnak, ez erőt ad – mondta Tomek Zoltán.

Az óvodások egy hatalmas „Hajrá Zolival” buzdították a szurkolót, és a kicsik közül senki sem távozott üres kézzel. Az élmény mellett, melyet a meccsek jelentettek, egy-egy labdát is kaptak ajándékba. Rövidesen teremben is hasonló tornát rendeznek majd a kicsiknek.

Vissza