A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Nyíregyháza Spartacus, a román III.ligás ACS Comuna Recea  ellen.

Nyíregyháza Spartacus - ACS Comuna Recea 5-0 (2-0)

Nyíregyháza 1. félidő: Jova – Nagy J., Fodor, Rubus, Farkas, Gulyás, Kulcsár, Tóth, Kovács N., Gyurján, Kártik

Nyíregyháza 2. félidő: Jova (Fadgyas) – Nagy T., Végső, Pejovic, Polényi, Starosta, Bakos, Ötvös, Motkó, Hornyák, Tangel

vezetőedző: Zoran Spisljak

Jól kezdte a találkozót a Szpari, és első helyzetéből gólt szerzett. Kártik Bálint vezette rá a védőfalra a labdát, majd szépen ugratta ki Tóth Ádámot, aki a hosszú sarokba lőtt. Mindössze öt perccel később megduplázta előnyét a Nyíregyháza! Kovács Norbert csúsztatta tovább a labdát Kártik Bálinthoz, aki szépen emelte át a kapust, 2-0. Támadásban maradt a Szpari, és Farkas Márk beívelés után Tóth Ádám fejelt mellé.  A 22. percben egy szép vendég akció végén Jova Levente fogta magabiztosan a 16-os sarkáról leadott lövést.  Újabb román próbálkozás, ez elkerülte a kaput, majd egy nyíregyházi kontra következett. Kovács Norbert  indult meg, beadásáról centikkel maradt le Kártik Bálint középen, majd Gyurján Bence tette vissza a labdát a hosszú oldalról, de tisztáztak a védők. Az első félidőt egy hatalmas Farkas Márk bomba zárta, nagyot védett a kapus.

Fordulás után az első helyzet a Szpari előtt adódott, az 53. percben Bakos Szabolcs 35 méteres szabadrúgását hárította bravúrral a hálóőr. Tíz perccel később Polényi Gábor beívelésénél Hornyák Marcell nem fért a labdához, így az kiment a hosszú oldalon. Két fiatal, Motkó Benjamin és Starosta Dávid játszottak össze szépen, utóbbi lövését blokkolták. Hazai szöglet után nagy helyzet, Bakos Szabolcs beadásánál Pejovic Danilo fejelhetett tisztán, de pontatlanul célzott.  A 72. percben ziccer maradt ki, egy letámadás után Pejovic szerzett labdát, Bakost játszotta meg aki Hornyákot indította, de utóbbi nem tudta gólra váltani a helyzetet.  A 79. percben aztán megszerezte harmadik gólját a Spartacus, egy remek Starosta-Ötvös-Tangel-Starosta összjáték végén utóbbi kilőtte a rövid felső sarkot, 3-0. Sőt, Starosta Dávid rögtön duplázhatott volna, de Bakos indítása után ziccert hibázott. Ismét Bakos passz, ezúttal Tangel László lövése ment kevéssel mellé.  A 86. percben aztán megszületett a negyedik Spartacus gól, Bakos Szabolcs ugratta ki a leshatáron Hornyák Marcellt, aki eltolta a kapus mellett a labdát és a kapuba lőtt, 4-0. A 88. percben jött az ötödik! Bakos Szabolcs szöglete után Hornyák Marcell fejelt pontosan, 5-0. Több gól nem esett, a Szpari magabiztosan győzött az edzőmérkőzésen.

Vissza