A szombati kupameccs után szerdán már bajnokit játszik a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél a Csákvár lesz, mellyel eddig négyszer találkozott a Szpari. Egyszer a mieink nyertek, háromszor pedig döntetlen lett a végeredmény, utoljára májusban játszottak a csapatok Csákváron, és akkor 1-1 lett a vége, a Spartacus gólját Pekár László szerezte. A Csákvár jelenleg a 10. helyen áll a tabellán, kétszer győztek, egyszer kaptak csak ki, és ötször döntetlent játszottak, ami a legtöbb jelenleg a bajnokságban. A Cegléd, a ZTE, a Vasas, a Siófok és a Budafok meccs után is osztoztak a pontokon az együttesek, legyőzték a Monort és idegenben az ETO-t, a legutóbbi fordulóban a Békéscsaba volt az első, mely legyőzte őket. Rendre gólgazdag mérkőzéseket vívnak, egy kivétellel - Budafok - minden találkozón minimum két találat esett, de a Cegléd és a Vasas elleni meccsen hat is. Négy gólt láthattak a nézők Győrben és legutóbb a Békéscsaba ellen is. Szijjártó István együttese a kupameccsen 2-0-ra győzött Putnokon és a Szparihoz hasonlóan továbbjutott. 

A Csákvár kerete így változott nyáron: 

Érkezők: Csilus Ádám (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Deutsch László (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Falusy Bálint (Honvéd II),Farkas Aurél (Szolnok), Oroszi Dániel (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Nándori Botond (Puskás Akadémia – kölcsönbe),Sejben Viktor (Videoton II – kölcsön után végleg), Simon Márk(Paks – kölcsönbe), Tóth Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönbe)

Távozók: Bokros Szilárd (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Ivor Horvat (horvát, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Gajda Márkó, Király Botond (Vasas – kölcsönből vissza), Major Barnabás (Csepel, szabadon igazolhatóként), Máté János (Szeged 2011), Molnár Tibor (FC Ajka, szabadon igazolhatóként), Oldal Tibor (Cegléd), Polonkai Attila (befejezte pályafutását), Rétyi Tamás (Puskás Akadémia, kölcsönből vissza, onnan Cegléd, szabadon igazolhatóként), Tar Zsolt (Puskás Akadémia, kölcsönből vissza, onnan ETO FC Győr) 

Csilus Ádám mellett Hermány Bencét sem kell bemutatni a nyíregyházi szurkolóknak, mindketten játszottak a Szpariban. A szerdai meccs 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban. 

Fotó: http://aqvitalfc.hu

Vissza