A negyedik helyről várhatja a tavaszi folytatást a Nyíregyháza Spartacus. A csapat egy közös ebéddel zárta az őszt, melyen a klub vezetése is értékelte az elmúlt hónapokat.

- Kiváltságos helyzetben vagyunk mindannyian akik a Nyíregyháza Spartacusnál dolgozhatunk. A klubnak egy igazi tulajdonosa van, aki mindent megtesz azért, hogy eredményesen szerepeljen a csapat, és elérje a kitűzött célt. Minden feltétel biztosított a megfelelő munkához, és vannak akik éltek a lehetőséggel, de olyanok is akik nem fejlődtek annyit, mint ami várható volt. Nyáron elkezdtünk építeni egy klubot és ez a folyamat tavasszal is tovább folytatódik – mondta Dr. Elbert Gábor sportszakmai ügyvezető.

Révész Bálint tulajdonos régi álma teljesült azzal, hogy a utánpótlás játékosok is a klubhoz kerültek.

- Szerettem volna ha a fiatalokkal együtt egy csapatot alkotunk. A Bozsik Karácsonyon amikor bevonultak a gyerekek az jutott eszembe: ezért érdemes élni, ezért érdemes csinálni. Az önkormányzat partner volt, számomra pedig fő cél, hogy a Szparit erős klubbá alakítsuk. A mostani negyedik hellyel nem vagyok elégedett, mert az ember mindig azt szeretné ha még előrébb állnánk – mondta Révész Bálint.

Lucsánszky Tamás vezetőedzőnek nyáron egy teljesen új csapatot kellett építenie.

- Előre léptünk sok tekintetben, akár a klubépítés akár a csapat tekintetében, de nyilván nem vagyok teljesen elégedett. Szerettem volna nagyobb lépésekkel haladni, sok olyan mérkőzés van ahol hiányérzetem van az eredményt illetően de ekkora változás után talán elfogadható ez a félév. A végére elfáradtunk, bár egyedüliként a mezőnyben az utolsó öt meccsen csak mi maradtunk veretlenek – mondta Lucsánszky Tamás.

A játékosok egy edzésprogramot kaptak a szünetre, január 8-án pedig megkezdődik a közös felkészülés. Január végén Törökországba utazik a Spartacus tíz napra edzőtáborba, itt egy lengyel és egy orosz csapattal már biztosan játszik edzőmérkőzést a Nyíregyháza. A keretben is lesz változás, néhány poszton szeretnék megerősíteni a csapatot.  

Vissza