Hosszú idő után lép pályára ismét Pécsen a Nyíregyháza. 2015-ben érdekes mérkőzést vívott a két, akkor az NB-III-ba száműzött gárda az élvonal zárófordulójában. Nem annyira a mérkőzés, sokkal inkább a pécsi futball temetése miatt volt különleges a találkozó, melyen Karacs ugyan vezetést szerzett a mieinknek, de Heffler a hajrában egyenlített, majd Pauljevic a győztes gólt is megszerezte a hazaiaknak. A Szpariban Fodor Ferenc játszott azon a mérkőzésen a jelenlegi keretből. Abban a szezonban Nyíregyházán 4-0 lett a végeredmény Szokol, Pekár, Koller és Pákolicz góljaival. 

NB-II-es pécsi találkozóhoz még korábbra, 2003-ra kell visszamenni. Buús György vette át akkor a Szpari irányítását, és bár Rob valamint Győri találatával kétszer is vezetett a Nyírség Spartacus, Halász duplájával és Pest góljával a hazaiak győztek.

Így álltak fel akkor a csapatok: 

PMFC: Sólyom - Halász, Dienes, Kutas - Sipos, Berdó (Závoda, 46.), Ulrich (Jokisics -, 64.), Dávid (Horváth S., 46.), Gaál M. - Pest K., Horváth Gy.. Vezetőedző: Nagy Tamás. 

Nyíregyháza: Németh V. - Lakatos, Kiskapusi, Szatke, Szatmári - Turóczi, Kádár, Bábik, Gaál L. (Karkusz, 41.) - Rob (Kocsis, 78.), Győri. Megbízott edző: Buús György. 

Vissza