Ártalmatlan szituációnak tűnt, Gyurján Bence szokás szerint lendületesen indult a bal oldalon a Kaposvár elleni találkozón, amikor egyszer csak a lábához kapott, és a földre rogyott. Azonnal látszott, hogy komolyabb a baj, a játékvezető is jelezte, hogy jöhetnek ápolni a Szpari játékosát. A pályán lévők ugyanis hallották is a pattanást, ahogy elszakadt az Achílles-ín. 

- Olyan volt, mintha valaki a sarkamra lépett volna. Éreztem egy pattanást, és tudtam, hogy komolyabb a gond. Nyíregyházán azonnal kórházba szállítottak, és megállapították, hogy elszakadt az Achílles-ín. Siófokon dolgozik egy specialista, Dr. Majzik Ernő, aki ilyen jellegű sportsérülésekkel foglalkozik. Felvettük a kapcsolatot, és az MRI vizsgálat után megoperált. Ilyenkor fontos, hogy minél hamarabb végrehajtsák a műtétet. Szerencsére nem a csontnál, hanem fölötte pár centiméterrel volt a szakadás, és úgy tűnik jól sikerült a beavatkozás. De az operáció után komoly fájdalmaim voltak - mondta Gyurján Bence. 

A játékos már Nyíregyházán van, de a jövő héten kontrollra vissza kell utaznia. Jelenleg gipszben van a lába. 

- 6-8 hétig még marad is a gipsz, de ezt cserélik, mert változtatni kell a láb állásán. Aztán járógipsz, rehabilitáció, gyógytorna. Az orvosok szerint 5-6 hónap a teljes gyógyulás, októberben már szeretnék a többiekkel készülni - mondta a Szpari játékosa. 

Vissza